Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/includes/_connect.php on line 3  Jobbannons: Finansiell controller till Kronofogdens huvudkontor i Stockholm
Warning: mktime() expects parameter 6 to be long, string given in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/page/viewJob.php on line 38
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Finansiell controller till Kronofogdens huvudkontor

Om tjänstenKan du konsten att balansera?

Som medarbetare vid Kronofogden har du en viktig opartisk roll i samhället. Det är vår uppgift att se till att den som har pengar att fordra ska få hjälp att driva in dem. Men det är också vår uppgift att se till att den som har en skuld att betala ska få stöd och vägledning för att reda ut sin situation. Balans i ekonomin helt enkelt. Det är ofta både utmanande och givande. Är du rätt person för jobbet?


Vi söker finansiell controller till Verksamhetsområde 3 med placering i Sundbyberg

Kronofogdens organisation består av tre verksamhetsområden som vart och ett leds av en verksamhetschef. Varje verksamhetsområde har ett kansli som leds av en kanslichef. Verksamhetsområde 3 omfattar verksamheterna verkställighet, försäljning, specialverkställighet och medelshantering.

Som controller leds du operativt av kanslichefen men rapporterar i flertalet fall direkt till verksamhetschefen. På varje kansli finns controllers som ger stöd till respektive verksamhetschef i frågor om planering och uppföljning av både ekonomi och verksamhet (finansiell controlling och verksamhetscontrolling).

 

Ditt nya jobb

som controller är inriktat mot att ge verksamhetschefen ett strategiskt och operativt controllerstöd i frågor om budget, budgetuppföljning och prognoser. Du ansvarar för att bereda och planera områdets budget utifrån myndighetens övergripande budgetfördelning och i nära samspel med verksamhetsområdets enhetschefer. Du följer löpande upp och analyserar budgeten under året och gör prognoser. Du förvaltar och utvecklar områdets medelstilldelningsmodell. Du föredrar frågor om verksamhetsområdets budget, budgetuppföljning och prognoser löpande i verksamhetsområdets ledningsgrupp.

Rollen förutsätter ett nära samarbete med controllers på övriga kanslier, myndighetens controllerteam och controllers på staberna. Du ingår i myndighetens controllernätverk och medverkar i myndighetsövergripande arbeten som t.ex. årsredovisning och att löpande utveckla metoder, modeller och anvisningar inom området.

 

Vi söker dig som• har en relevant högskoleutbildning om minst 120/180 poäng, gärna civilekonom eller motsvarande

• har arbetat med finansiell controlling inom offentlig verksamhet, eller har likvärdig erfarenhet av controllerrelaterade frågor

• har god kommunikativ och pedagogisk förmåga

• är resultatinriktad, självgående och tar initiativ

• agerar utifrån en helhetssyn och har en god samarbetsförmåga

• är strategisk, strukturerad och har en god analytisk förmåga

• har goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift

• är en erfaren användare av Agresso och Excel.

 

Det är meriterande om du har• erfarenhet av att ha arbetat med finansiell controlling på en relativt övergripande och strategisk nivå på en myndighet

• goda kunskaper om ekonomistyrning i staten.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi vill att du delar våra värden - offensiv, pålitlig och hjälpsam.

Anställningsformen är tillsvidare.

Kronofogden tillämpar provanställning.

Läs mer om Kronofogdens verksamhet på www.kronofogden.se.

 

Sista ansökningsdatum: 2013-04-03

VerksamhetsanalytikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Dag
,
Heltid
,
Tillsvidareanställning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kronofogdemyndigheten
Hemsida:
www.Kronofogden.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.kronofogden.se/Ledigajobb.html?rmpage=job&rmjob=8071%26pp%3D13


Senaste inkomna jobb