Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/includes/_connect.php on line 3  Jobbannons: Vill du arbeta som analytiker vid polisens underrättelseenhet i Karlskrona? i Karlskrona
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Vill du arbeta som analytiker vid polisens underrättelseenhet i Karlskrona?

Om tjänsten

BESKRIVNING AV ARBETSPLATSEN
Polismyndigheten region Syd har ca 4 700 anställda. Regionen består av fem polisområden, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Polisområde Blekinge nordöstra Skåne består av ett områdeskansli, utredningsjourssektion, utredningssektion samt lokalpolisområdena Hässleholm, Karlshamn, Karlskrona och Kristianstad.

Polisens underrättelseverksamhet är en väsentlig del av polisens kärnverksamhet. Uppdraget innefattar bl.a. att inhämta, bearbeta och analysera den information som kommer från allmänheten, enskilda medarbetare och andra underrättelsekällor. Underrättelseverksamheten är den verksamhetsgren inom polisen som producerar kunskap om kriminella miljöer och brottsliga fenomen. Vid underrättelsesektionen bedrivs operativ och strategisk underrättelseverksamt i syfte att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Underrättelsesektionen levererar beslutsunderlag till polisområdets ledning, utredningsverksamhet och brottsförebyggande verksamhet. Därtill samverkar underrättelsesektionen med de andra brottsbekämpande myndigheterna i regionen.

Vi erbjuder:
- En utvecklande och stimulerande arbetsmiljö.
- Omväxlande uppgifter och arbetsmetoder.
- Möjlighet att utvecklas i rollen som underrättelseanalytiker.
- Möjlighet att vara med att utveckla analysfunktionen inom underrättelseverksamheten.

Intresserad av att veta mer? Varmt välkommen till informationsträff.
Tid: torsdagen den 21 mars 2019 kl. 17.00 – 18.30.
Plats: Arbetsförmedlingen i Karlskrona, Östra Köpmansgatan 31.

Föranmälan krävs via mailadress: christian-l.sjoberg@polisen.se

Det kommer finnas representanter från verksamheten som kan svara på frågor.

BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER
Analytikern kommer att arbeta med underrättelseanalys och skapa underlag för kunskap och beslutsfattande i syfte att stödja bekämpningen av allvarlig och organiserad brottslighet. Det dagliga arbetet bedrivs i databaser och analysprogram med syfte att strukturera, sammanställa och analysera stora informationsmängder. Uppdraget är att producera underrättelser av både operativ och strategisk karaktär, men även att utföra hot- och riskanalyser och delta i utvecklingen av analysmetoder. Arbetet utförs individuellt eller i grupp och presentationer sker både skriftligt och muntligt. Verksamheten bedrivs ofta i samverkan med andra funktioner inom organisationen men ställer även krav på självständigt och målinriktat arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Bearbeta information i digital miljö.
- Kartlägga kriminella aktörer och brottslighet.
- Bedöma och dra slutsatser om händelseutveckling i den kriminella miljön.
- Producera och delge beslutsunderlag avseende lägesbilder, problembilder, hot- och riskanalyser som grund för operativa insatser och inledande av förundersökningar.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har:
- Akademisk examen i exempelvis kriminologi, statsvetenskap, samhällsgeografi, psykologi, data eller annat relevant ämnesområde.
- God vana att arbeta med dator som ditt främsta arbetsverktyg.
- Mycket goda kunskaper i Office-paketet i allmänhet och Excel i synnerhet.
- Mycket god förmåga att tillgodogöra dig ny kunskap samt att snabbt växla mellan olika ämnesområden och arbetsuppgifter.
- God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.
- Körkort klass B.

Meriterande
Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av underrättelseverksamhet.
- Erfarenhet av arbete inom rättsväsendet.
- Erfarenhet av att planera och hålla föreläsningar/presentationer.

Personliga egenskaper
Som person är du social, har stor integritet och ett gott omdöme samt lätt för att etablera nya kontakter. Du skall ha god förmåga att jobba självständigt, men se det som en självklarhet att bidra till arbetsgruppens totala uppdrag och ansvar. Du har intresse och fallenhet för olika metodfrågor.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

KONTAKTPERSONER
För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryterande chef Christian Sjöberg, gruppchef, tfn 070-682 65 70. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

ÖVRIG INFORMATION

Anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som handläggare eller polisinspektör. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.
Arbetsort: Karlskrona
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 29 mars 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.syd@polisen.se. Märk din ansökan med dnr A123.688/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet kontakta HR-konsult Caroline Ek, tfn 070-286 58 77.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

VerksamhetsanalytikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Polismyndigheten
Hemsida:
www.polisen.se

Ansökan

Referens:
dnr A123.688/2019
E-postadress:
jobb.syd@polisen.se
Sista ansökningsdag:
2019-03-29


Senaste inkomna jobb