Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Budget- och skuldrådgivare till Göteborgs stad

Om tjänsten

”Enklare vardag i en hållbar och öppen stad” är vår vision! Konsument- och medborgarservices målsättning är att underlätta för boende, besökare eller företagare som behöver kontakta Göteborgs Stad. Vi samordnar och utvecklar service för Göteborgs Stad. Det innebär att vi ansvarar för Göteborgs Stads kontaktcenter, utvecklar service och e-tjänster, samordnar och utvecklar digitala kanaler samt ger rådgivning inom konsument-, budget- och skuld samt energi- och klimatfrågor. Dessutom arbetar vi med frågor kring hållbar konsumtion och Fairtrade City Göteborg.
Två av våra senaste uppdrag är att starta ett Romskt informations- och kunskapscenter samt att stötta stadsdelarna i deras arbete att öka göteborgarnas möjlighet till delaktighet och inflytande.
Sedan årsskiftet ingår också Göteborgs Stads överförmyndarverksamhet i vår förvaltning.
Vi är drygt 170 medarbetare.
ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och stärka göteborgarnas privatekonomi?

Vi tror på människors vilja och förmåga att ta aktiva beslut i sina liv. Hos oss kommer du att ge råd och stöd i privatekonomiska frågor där målsättningen är att enskilda ska få en hållbar ekonomi. Du kommer att arbeta med rådgivning via telefon, e-post eller besök. Du kommer också att ge råd och anvisningar i budget- och skuldfrågor, där hjälp till självhjälp är ett nyckelbegrepp.
I dina arbetsuppgifter ingår att lämna information om skuldsaneringsförfarandet och aktuell lagstiftning till både den enskilde medborgaren och till företagare. Vi arbetar också mycket med utåtriktade aktiviteter så du kommer att hålla föreläsningar samt medverka i radio, tv och sociala medier.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleexamen om minst tre år med företagsekonomisk inriktning.
Du ska ha erfarenhet från arbete med rådgivande verksamhet samt ha minst sex månaders erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.
Du har också erfarenhet av att föreläsa för olika grupper av människor.
Erfarenhet av att självständigt hålla i mediakontakter är meriterande.
Vi vill att du är en trygg person med självinsikt och god samarbetsförmåga.
Du har förmåga att skilja på det personliga och det professionella samt arbetar för att stärka människors egna resurser. Du är drivande och engagerad i mötet med andra människor och flexibel i att hitta lösningar.
För att genomföra ett samtal på bästa sätt så krävs att du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga och trivs med att ge service utifrån verksamhetens mål och medborgarnas behov.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska språket, både i tal och skrift. Har du även kunskaper i andra språk så är det meriterande.
Du har också goda kunskaper i hantering av olika IT-system såsom databaser och officepaket.

Självklart delar du förvaltningens och stadens förhållningssätt: Vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en arbetsplats med verksamheter i utveckling och med framåtanda. Våra medarbetare har breda och varierade kompetenser. Förvaltningen ligger centralt i Göteborg i trevliga lokaler. Vi har medarbetarförmåner så som friskvårdsbidrag, cykelförmåner med mera.
Vi vill att konsument- och medborgarservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi tror att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till att utveckla vår verksamhet.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Budget- och skuldrådgivareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde: Snarast
.
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Göteborgs stad., Konsument och medborgarservice

Ansökan

Referens:
A460472
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=69d6955e-b2e3-4932-94cf-eb12145515a8&TK=c38c010d-2cdc-4e8e-b989-69f164ec11b4
Sista ansökningsdag:
2017-12-03


Senaste inkomna jobb