Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Erfaren ekonom

Om tjänsten

Söker du ett arbete där du själv får växa samtidigt som du bidrar till att skapa välfärd? Där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för såväl medborgare som företagare och föreningar? Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsplats där du kan utvecklas och där vi tillsammans bidrar till att uppfylla stadens vision.

Mölndal Vision 2022, kan sammanfattas med orden ”Mölndal är den hållbara staden där alla får chansen. Med mod och kreativitet förstärker vi Västsverige.” Mölndals stad har drygt 5000 medarbetare inom en mängd olika yrken som alla arbetar för att skapa välfärd för Mölndals 62 000 invånare och alla de människor som arbetar och verkar i staden. Vill du vara med?

Ekonomiavdelningen tillhör stadsledningsförvaltningen och är stadens centrala ekonomifunktion. Uppgifterna präglas av ledning, samordning och utvecklingsfrågor med inriktning mot stadens gemensamma ekonomiadministrativa rutiner samt processer för ekonomisk planering och uppföljning.

Vi sköter också stadens centrala ekonomiadministration i form av löpande redovisning, förvaltning av ekonomiadministrativa system, koncernredovisning samt budget och årsredovisning. Staden använder ekonomisystemet Agresso, beställningssystemet Proceedo samt Hypergene för verksamhetsuppföljning.

ARBETSUPPGIFTER
Ekonomiavdelningen söker en ekonom till arbetet med stadens gemensamma ekonomiprocesser samt verksamhetsekonomuppgifter för stadsledningsförvaltningen och övrig central verksamhet. I uppgifterna ingår ekonomiska utredningar och analyser och att, som en del av ett team, ta fram ekonomiska rapporter, budget och årsredovisning för staden som helhet.

Andra arbetsuppgifter är föredragningar, utvecklingsprojekt och utbildningsuppdrag. Arbetet ställer krav på att kunna arbeta självständigt och konsultativt i förhållande till övriga förvaltningar och politiker. I rollen som verksamhetsekonom blir du ett viktigt stöd i avdelningarnas egna interna arbete med ekonomi- och verksamhetsstyrning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi samt flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du är en ansvarskännande person som är utåtriktad, noggrann och van att arbeta självständigt samtidigt som du har förmåga att arbeta i grupp. Du har ett strategiskt tänkande och en mycket god analytisk förmåga. I rollen som verksamhetsekonom är det särskilt viktigt att du är kommunikativ och pedagogisk samt har förmåga att skapa goda relationer.

I arbetsuppgifterna ingår att författa tjänsteskrivelser, textkommentarer i stadens officiella planerings- och uppföljningsdokument samt underlag av olika slag. Du bör därför vara en van skribent med god språklig förmåga. Erfarenhet av arbete med budget och uppföljning centralt i en kommun är meriterande. Vi utgår från att du är flexibel och kan jobba med snäva tidsramar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Vi kommer att granska ansökningshandlingarna löpande för en snabb handläggning av tillsättningsförfarandet. Därför ser vi gärna att du skickar in din ansökan snarast möjligt. Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet ha vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

FörvaltningsekonomVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Mölndals stad, Ekonomiavdelningen

Ansökan

Referens:
A433494
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=336f0ff6-cf45-4e70-89f4-3cc2acb139ec&TK=934f801f-f39c-4b4d-88cb-5b2ba1cd13e6
Sista ansökningsdag:
2014-12-10


Senaste inkomna jobb