Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

HR-konsult med inriktning rehabilitering till Söderhamns kommun

Om tjänsten

HR-enheten

Har du erfarenhet av att arbeta med förebyggande arbetsmiljöarbete? Trivs du med att vara chefens stöd i rehabiliteringsfrågor? Då är du kanske den vi söker!

Dina arbetsuppgifter
Vi stärker nu upp vårt HR team bestående av 6 HR konsulter, 8 lönespecialister och HR chef med ytterligare en HR konsult med inriktning rehabilitering.

Som HR konsult med inriktning rehabilitering kommer du in i en spännande fas då kommunen tillsammans med Försäkringskassan har tecknat en överenskommelse där syftet är att sänka kommunens sjukfrånvaro, få friskare medarbetare och ge ökade kunskaper om hälsa i arbetslivet!

Fokus i rollen kommer att vara det förebyggande arbetet samt jobba med tidiga insatser tillsammans med våra chefer.

Du agerar utifrån arbetsgivarperspektivet och fungerar som ett stöd till kommunens chefer i det förebyggande arbetsmiljöarbetet och du stöttar cheferna i rehabiliteringsprocessen och i deras rehabiliteringsarbete. Du samarbetar med företagshälsovård, Försäkringskassan, rehabiliteringskoordinatorer och fackliga parter. Du kommer med förslag på olika övergripande hälsosatsningar utifrån din kompetens och vad du ser behövs för att främja friskfaktorer och minska sjukfrånvaron inom kommunen.

Andra delar i rollen kommer handla om att utveckla våra kommunövergripande rutiner, strukturer och processer för sjukskrivning och rehabilitering och göra dessa kända i organisationen. Du genomför utbildningsinsatser för våra chefer i rehabiliteringsverktyget ADATO.

Det finns möjligheter att själv vara med och utforma delar av tjänsten och arbetsuppgifterna utifrån dina intressen och erfarenheter.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad beteendevetare, personalvetare, socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har några års arbetslivserfarenhet inom HR eller har erfarenhet av att självständigt driva rehabiliteringsprocesser framåt och du är van att agera som arbetsgivarens representant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förebyggande hälsoarbete.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara lugn och trygg i dig själv och du agerar professionellt i alla sammanhang. Det besitter både förmågan att tänka och agera utifrån ett helhetsperspektiv och organisationens bästa samtidigt som du när det behövs kan fokusera på detaljer.

Du har ett tydligt arbetsgivarperspektiv och fungerar som ett stöd till våra chefer. Det är viktigt att du besitter en god samarbetsförmåga och en god kommunikativ förmåga, du har lätt för att förmedla budskap och säkerställer att det når fram. I ditt arbete är du självgående och tar ansvar för att självständigt driva dina arbetsuppgifter och processer framåt. Du är van att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett noggrant sätt. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och du kommunicerar obehindrat på svenska i tal såväl som i skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kommunstyrelseförvaltningen leder och samordnar kommunens verksamhet. Vi arbetar nära de politiska besluten, med specialistkompetens och service för medborgarna och våra kollegor. Här finns ett 60-tal medarbetare inom HR, ekonomi, kommunikation, näringsliv, turism, samhällsplanering och administration. Var med och skapa ett Söderhamn där människor vill bo och verka!

HR-konsult/PA-konsultVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tillsvidare. 100.
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Söderhamns kommun

Ansökan

Referens:
KF02/19
Webbplats:
https://soderhamn.powerinit.com/Modules/Recruitments/Public/?JobPositionId=145&RefNo=KF02%2f19&Source=P
Sista ansökningsdag:
2019-03-10


Senaste inkomna jobb