Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

HR-konsult till personalavdelningen

Om tjänsten

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET

Personalavdelningen är ett av kommunstyrelsens sex kontor och har som uppdrag att driva den personalpolitik som fastställs av kommunstyrelsens personalutskott. Personalpolitiken är en viktig förutsättning för att verksamheterna ska fungera och för att vi som kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare med kompetenta, engagerade och stolta medarbetare. 

På avdelningen arbetar 35 medarbetare i olika professioner med främst konsultativt HR-stöd, rådgivning, förhandling, rekrytering och utbildning till kommunens chefer samt strategiskt utvecklingsarbete av olika HR-processer. Nu söker vi en ny HR-konsult till vår kunniga och engagerade grupp! 

ARBETSBESKRIVNING

Som HR-konsult ingår du i ett av två team som ger kommunens chefer brett, konsultativt HR-stöd. Vi är ett härligt och välkomnande gäng med lång erfarenhet och stor kompetens inom HR-området. Avdelningen består av 14 medarbetare varav en HR-assistent, tio HR-konsulter, två HR-strateger samt en HR-chef. 

Viktiga frågor för oss framöver är kompetensförsörjning, hållbart ledarskap, rehabilitering och att aktivt arbeta med att skapa friska arbetsplatser. Även arbetsmiljöfrågan är högt prioriterad hos oss och ett område vi ständigt utvecklar. 

Vi erbjuder dig möjligheten att utvecklas i din yrkesroll genom varierade operativa uppgifter i kombination med specialiserade och strategiska HR-uppdrag. Verksamheternas behov styr ditt uppdrag men även din egen kompetens, erfarenhet och intresseområden. Det finns möjlighet till kompetensutveckling i olika former och du har regelbundna uppföljningar med din chef. Du stödjer kontorens chefer i deras verksamhets-, personal- och arbetsgivaransvar. Arbetsuppgifterna är breda och sträcker sig över områden som konsultativt HR-stöd, arbetsmiljö och utbildning till våra chefer.

Utöver det verksamhetsnära chefsstödet kommer du även, tillsammans med kollegor, att delta i och driva strategiskt utvecklingsarbete inom HR-området. I rollen ingår även att genomföra utbildningsinsatser för chefer, utgöra ett processtöd till chefer i olika områden och identifierade förbättringsområden samt bistå verksamheten med analys och uppföljning.

Du har ett nära samarbete med HR-konsulterna på HR-enheten men också med dina kollegor som jobbar med förhandlings- utvecklings- och rekryteringsfrågor. Hos oss möter du varje dag en mångfald av verksamheter och människor med det viktiga uppdraget att skapa välfärd åt kommuninvånarna. 

DIN PROFIL

Vi söker dig med examen från personalvetarprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer som relevant. Du har några års erfarenhet av brett HR-arbete. Om du har arbetat med någon eller några av våra prioriterade frågor som till exempel rehabilitering och arbetsmiljö ser vid det som meriterande.

Vi ser att du genom din erfarenhet av att stötta chefer i HR-frågor, och att du som person är trygg och förtroendeingivande, har förmågan att utgöra ett robust stöd för organisationens chefer.

För att lyckas i rollen krävs att du har en mycket god förmåga att arbeta proaktivt och självständigt. Du är flexibel och har lätt för att möta förändrade förutsättningar och krav. Vidare har du en stark förmåga att strukturera, organisera och prioritera ditt arbete. 

Du kommer ha ett nära samarbete med kollegor, verksamhetens chefer och andra aktörer där din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är av största vikt. Vidare har du förmågan att snabbt bilda dig en helhetssyn för att kunna stötta och coacha verksamhetens chefer på rätt sätt. I ditt arbete agerar du även med stor grad av personlig mognad och integritet.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-chef Maria Söderberg, 011-15 18 10 eller rekryteringsspecialist Katarina Nyqvist, 011-15 30 10.

Vi gör urval löpande men vi vill ha din ansökan vill vi ha senast den 28 februari.


Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

HR-konsult/PA-konsultVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Vi tillämpar individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Norrköpings kommun
Hemsida:
http://www.norrkoping.se

Ansökan

Webbplats:
http://jobb.norrkoping.se/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=10338
Sista ansökningsdag:
2019-02-28


Senaste inkomna jobb