Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

HR-partner

Om tjänsten

Kunniga och engagerade medarbetare med goda förutsättningar är en av de absolut viktigaste framgångsfaktorerna för Linköpings universitet. Lärare och forskare är vår kärnkompetens, men ett framgångsrikt universitet behöver erfarna och motiverade medarbetare inom många områden. Alla roller är viktiga. Vi har ett stort rekryteringsbehov på grund av pensionsavgångar och en forskningsverksamhet i expansion. Du behövs här. Välkommen att söka jobb hos oss!

Institutionen för fysik, kemi och biologi (IFM) bedriver såväl grundutbildning som forskning och forskarutbildning. Forskning är den dominerande verksamheten och den sker ofta i samverkan med företag och internationella partners. Vi är en av universitetets äldsta, mest välkända och största institutioner och omfattar fem samverkande vetenskapliga områden: biologi, kemi, materialfysik, tillämpad fysik samt teori och modellering.
Läs mer: https://liu.se/organisation/liu/ifm

Vi söker nu en HR-partner till Institutionen för fysik, kemi och biologi (IFM)

Dina framtida arbetsuppgifter
Din roll som HR-partner är att vara ett professionellt stöd inom hela HR-området till institutionens ledning, avdelningschefer och medarbetare. Du medverkar också i institutionens arbete för att kvalitetssäkra och utveckla HR-processerna inom institutionens ansvarsområde.

Du arbetar operativt och strategiskt inom HR-området exempelvis med frågor som rör:

- arbetsrätt och anställningsvillkor
- arbetsmiljö och hälsa
- rehabilitering
- lika villkor
- chefs- och medarbetarstöd
- rekrytering och introduktion
- förändringsarbete

I samverkan med universitets centrala HR-enhet är du med och utvecklar och implementerar universitetsgemensamma processer och rutiner inom HR-området. Detta förutsätter ett aktivt deltagande i nätverk och andra olika grupperingar inom universitetet.

I anställningen ligger också att vara processansvarig för institutionens mottagande/relocationprocess (kallad ”Visitingprocessen”) för internationella rekryteringar. Det löpande arbetet i processen utförs av två samordnare. Din roll blir att kvalitetssäkra och utveckla processen i samverkan med utförare och intressenter i kärnverksamheten.

Liksom i alla stödfunktioner förutsätts du bidra till helheten tillsammans med andra om situationer uppstår där det krävs samarbete med olika funktioner för att lösa uppgiften.

Din framtida arbetsplats
IFM har över 400 medarbetare, varav många med olika nationaliteter. Institutionen är indelad i 18 avdelningar. Tillsammans med vår befintliga HR-partner, en HR-administratör (50%) och samordnarna som arbetar i visitingprocessen kommer du att svara för HR-stödet till våra kärnverksamheter.

Du kommer vara anställd vid avdelningen för verksamhetsstöd på IFM.

Dina kvalifikationer
Högskoleexamen inom HR/beteendevetenskap är ett krav, alternativt annan högskoleexamen med påbyggnad inom HR-området, minst kandidatexamen.

Du ska ha flerårig och bred erfarenhet av HR-arbete. Goda språkkunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift är också ett krav, då universitetet är en internationell miljö.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med förändrings- och utvecklingsarbete – gärna i projektform. Det är också meriterande om du har erfarenhet av projektledning, samt om du har erfarenhet av att arbeta med internationella HR-frågor.

Du bör ha god samarbets- och kommunikationsförmåga, förmåga till helhetssyn, driv och vana att arbeta självständigt. Du förväntas ha ett proaktivt förhållningssätt i HR-arbetet. I rekryteringen läggs stor vikt vid personliga egenskaper och din personliga mognad. 

Anställningens omfattning
100%

Tillträde
Snarast

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb.   

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 12 december 2017. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.


Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

HR-konsult/PA-konsultVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Linköpings Universitet
Hemsida:
http://www.liu.se/jobbdb/

Ansökan

Webbplats:
https://liu.se/jobba-pa-liu/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=7058
Sista ansökningsdag:
2017-12-12


Senaste inkomna jobb