Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Personalkonsult

Om tjänsten

30 minuter utanför Stockholm ligger Österåker med centralorten Åkersberga. I Österåkers kommun arbetar 2000 personer med Sveriges viktigaste jobb. Det gör vi genom högt ställda mål såsom; bästa skolan i länet, högkvalitativ omsorg för äldre och funktionshindrade, professionell kommunal service och gott bemötande, ekonomi i balans, en trygg miljö och ett långsiktigt hållbart samhälle där goda förutsättningar ges för människa, miljö och natur att samverka Vi har samverkansavtal med de fackliga organisationerna. Du som arbetar hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort.

Arbetsbeskrivning
Personalenheten består av totalt 10 personer, tre personalkonsulter, fem löneadministratörer, lönechef samt personalchef. Tjänstens placering är på Kommunstyrelsens kontor i Alceahuset. Personalenheten arbetar med såväl strategiska som operativa personalfrågor. I det operativa arbetet stödjer och coachar du chefer i frågor som spänner över hela personalområdet. I det strategiska arbetet kommer du att självständigt och i samverkan med andra att driva och utveckla olika processer inom personalområdet för att skapa en effektiv och väl fungerande organisation. I din roll som arbetsgivarrepresentant medverkar du aktivt till en fortsatt god samverkan med de fackliga organisationerna. Arbetet som personalkonsult innebär också att arbeta proaktivt för att skapa rätt förutsättningar för att Österåkers kommuns chefer ska kunna utföra sitt uppdrag på bästa sätt. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom personalområdet eller erfarenhet och eller utbildning som vi bedömer som motsvarande. Du har också några års erfarenhet av brett HR-arbete inom kommunal verksamhet. Din arbetslivserfarenhet har gett dig goda kunskaper om arbetsprocesser, lagar och avtal inom personalområdet. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift och du behärskar självklart Officepaketet väl.

Du är en självgående, ansvarstagande, flexibel, strukturerad och relationsskapande person som brinner för personalfrågor. Du har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att bygga förtroendefulla relationer. I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet. Vi ser gärna manliga sökande då vi är en kvinnodominerad enhet. Intervjuer kan komma att ske innan ansökningstiden har gått ut.

Anställningens omfattning
Heltid.

Anställningsform
Tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag
5 december 2017.

 


Österåker är en skärgårdskommun i stark tillväxt och utveckling, en av landets snabbast växande kommuner. På sommarhalvåret fördubblas befolkningen genom fritidsboende och turister. Nyföretagandet är starkt och arbetslösheten mycket låg. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med vattenkontakt. Flera spännande bostadsområden byggs och permanentboende i skärgården lockar allt fler. Österåker samarbetar med andra kommuner för att möta den ökade tillväxten, genom en gemensam vision att skapa 50 000 nya arbetstillfällen. För mer information se även osteraker.se

HR-konsult/PA-konsultVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Österåkers kommun
Hemsida:
http://www.osteraker.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.osteraker.se/omosteraker/ledigajobb.4.71fcf4251429dfd2f5ce46.html?rmpage=job&rmjob=1736
Sista ansökningsdag:
2017-12-05


Senaste inkomna jobb