Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Personalutvecklare

Om tjänsten

Länsstyrelsen i Skåne län är statens företrädare i länet. Länsstyrelsen arbetar för länets invånare, företag och organisationer i bred samverkan med andra aktörer. Myndigheten är unik inom statsförvaltningen genom sitt breda verksamhetsfält och kunnande. Vi arbetar med aktiv kunskapsförmedling samt tillsyn och ärendehandläggning. I uppdraget ingår att driva arbetet för en hållbar utveckling. Vi är ca 500 tjänstemän som finns på Länsstyrelsens kontor i Malmö och Kristianstad.

ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen söker en personalutvecklare med fokus på personaladministration och rekrytering till avdelningen för verksamhetsstöds personalenhet i Malmö.

Länsstyrelsens personalenhet består av sju medarbetare och personalchefen. Personalchefen är tillika avdelningschef för avdelningen för verksamhetsstöd som utöver personalenheten består av ledningsstaben, ekonomienheten och serviceenheten. På avdelningen arbetar ca 60 personer.

Personalenheten arbetar med att stödja organisationen och våra chefer i frågor som sträcker sig över hela personalområdet. Avdelningen för verksamhetsstöd arbetar mycket nära kommunikationsenheten, framförallt i frågor som handlar om att göra arbetsplatsen ännu attraktivare. På myndigheten och avdelningen för verksamhetsstöd arbetar vi lean-inspirerat, vilket bland annat innebär att vi i alla processer har kundens bästa för ögonen.

På Länsstyrelsen Skåne arbetar 31 chefer som genom sina medarbetare driver och utvecklar verksamheten. Chefens ansvar definieras i vår chefpolicy och som personalutvecklare hos oss är ditt uppdrag att tillsammans med dina kollegor stötta cheferna i deras chefsuppdrag.

Alla på enheten arbetar brett med personalfrågor men med olika specialområden såsom arbetsrätt, förhandling, arbetsmiljö, chefsförsörjning, kompetensförsörjning och personaladministration. Dina områden kommer att vara personaladministration och rekrytering/kompetensförsörjning. Det innebär att du kommer att ha ansvar för att upprätthålla och vidareutveckla Länsstyrelsens processer och rutiner inom detta område. Du samordnar de 70-100 rekryteringar som myndigheten gör årligen. Det innebär att du fördelar inkomna rekryteringsärenden mellan de på enheten som arbetar med att stötta cheferna i rekryteringar. Du kommer också att arbeta med rekryteringar, rehab-ärenden och avlastande samtal.

En viktig del i ditt arbete blir också att strukturera och kommunicera de aktiviteter och utbildningsprogram som vi har initierat för att stärka våra chefer och medarbetare i våra mest kritiska kompetenser.

KVALIFIKATIONER
Du har en för arbetet relevant högskoleutbildning samt några års erfarenhet från personalarbete i en större organisation. Erfarenhet från arbete med kompetensförsörjning, rekrytering och personaladministration är meriterande. Särskilt meriterande är det om du har arbetat med rekrytering utifrån en kompetensbaserad metodik och om du arbetat med personaladministration inom en statlig myndighet.

Eftersom arbetet till stora delar består av att stötta chefer samt samordna och administrera processer är du som person relationsskapande, strukturerad och självgående. Du är trygg, stabil och har självinsikt.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Länsstyrelsen tillämpar sex månaders provanställning.

Länsstyrelsen har också kontor i Kristianstad, ca en dag/vecka kommer du därför arbeta där.

HR-konsult/PA-konsultVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Länsstyrelsen Skåne, Personalenheten

Ansökan

Referens:
112-28531-14
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=96330b7a-95f8-4b44-bdec-c9235a3384db&TK=1a615f7b-4363-4a23-9a9f-231891ef5ecc
Sista ansökningsdag:
2014-12-08


Senaste inkomna jobb