Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Seniora HR konsulter med erfarenhet av chefsrekrytering

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara del i ett viktigt samhällsuppdrag genom att vara med och rekrytera medarbetare och chefer till Sveriges största myndighet. Du kommer att ingå i ett rekryteringsteam som håller på att byggas upp och du kommer vara en viktig del i det utvecklingsarbetet.

Huvuduppdraget i tjänsten är att bistå verksamhetens chefer i rekryteringar, från ax till limpa. Under vissa perioder kommer majoriteten av ditt arbete ägnas åt chefsrekryteringar, medan andra perioder mestadels innebär rekrytering av övriga medarbetare/icke chefsfunktioner. Du kommer således att ha ett spännande och varierat uppdrag med stor bredd, både organisatoriskt och geografiskt.

HR-direkt har ett nationellt uppdrag med att rekrytera till polisens alla regioner och nationella avdelningar. Det innebär att det emellanåt krävs resor inom landet där tidsplan planeras i samråd med rekryterande chef. Du driver självständigt flera parallella rekryteringsprocesser och agerar som konsultativt HR-stöd till rekryterande chef.

Polismyndigheten har en beslutad och etablerad bemanningsprocess för rekrytering av medarbetare. Denna innefattar bland annat kompetensbaserad intervjuteknik i samtliga rekryteringsprocesser. Polisens chefsrekryteringsprocess grundas i myndighetens ledarkriterier och här kombineras intervjuer med tester.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 14/8 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.syd@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, HR-direkt, 205 90 Malmö. Märk din ansökan med dnr A364.907/2018 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:
Polismyndigheten, HR-direkt, 205 90 Malmö eller kontakta ovan nämnd kontaktperson.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Minst 3 års erfarenhet av att självständigt driva, planera, prioritera och genomföra hela rekryteringsprocesser
• Minst 1 års erfarenhet av chefsrekryteringsprocesser på olika nivåer i större och/eller komplexa organisationer
• Erfarenhet av att ha arbetat som ett konsultativt HR-stöd gentemot chefer och i denna roll säkerhetsställt att gällande lagstiftning, riktlinjer och processer efterföljts
• För funktionen relevant akademisk examen, företrädelsevis inom HR-området

MERITERANDE
Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av HR-arbete i offentlig verksamhet, företrädelsevis statlig
• Licens och erfarenhet av att använda testverktyg i rekryteringsprocesser
• Erfarenhet av arbeta med kompetensbaserad intervjuteknik, KI-teknik

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Rollen förutsätter att du är självständig och drivande i ditt arbete. Att vara lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning faller sig naturligt för dig. Vidare är du kvalitetsmedveten i ditt arbete och drivs av utveckling såväl personligen som verksamhetsmässigt. Detta gör att du ständigt agerar med gott omdöme och med ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer såväl inom som utom organisationen. Du har även en god förmåga att arbeta i grupp och vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Sammanfattningsvis söker vi dig som:
• Är självständig och drivande
• Är kvalitetsmedveten och utvecklingsfokuserad
• Är inlyssnande och pedagogisk i din kommunikation
• Har ett gott omdöme och professionellt förhållningssätt
• Har en god förmåga att arbeta i grupp


Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

HR-direkt är en enhet inom HR-avdelningen med bred kompetens som ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom samtliga HR-områden till chefer och medarbetare i hela myndigheten.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

HR-konsult/PA-konsultVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön:
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Polismyndigheten
Hemsida:
http://www.polisen.se

Ansökan

Referens:
A364.907/2018
E-postadress:
jobb.syd@polisen.se
Sista ansökningsdag:
2018-08-14
Övrigt:
Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Senaste inkomna jobb