Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Seniora HR-konsulter med erfarenhet av chefsrekrytering

Om tjänsten

Vi söker dig som vill vara del i ett viktigt samhällsuppdrag genom att vara med och rekrytera medarbetare och chefer till Sveriges största myndighet. Du kommer att ingå i ett rekryteringsteam som håller på att byggas upp och du kommer att vara en viktig del i det utvecklingsarbetet.

Huvuduppdraget i tjänsten är att bistå verksamhetens chefer i rekryteringar, där du driver processen från ax till limpa. Under vissa perioder kommer majoriteten av ditt arbete ägnas åt chefsrekryteringar, medan andra perioder mestadels kommer att innebära rekrytering av övriga medarbetare/icke chefsfunktioner. Du kommer således att ha ett spännande och varierat uppdrag med stor bredd, både organisatoriskt och geografiskt.

HR-direkt har ett nationellt uppdrag med att rekrytera till polisens alla regioner och nationella avdelningar, vilket innebär att det emellanåt krävs resor inom landet. Du driver självständigt flera parallella rekryteringsprocesser och agerar som konsultativt HR-stöd till rekryterande chef.

Polismyndigheten har en beslutad och etablerad bemanningsprocess för rekrytering av medarbetare. Denna innefattar bland annat kompetensbaserad intervjuteknik i samtliga rekryteringsprocesser. Polisens chefsrekryteringsprocess grundas i myndighetens ledarkriterier och här kombineras intervjuer med tester.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom HR-området eller motsvarande utbildning/erfarenheter som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga (bifoga utdrag ur Ladok eller dylikt)
• Minst 3 års erfarenhet av att självständigt driva, planera, prioritera och genomföra hela rekryteringsprocesser
• Minst 1 års erfarenhet av chefsrekryteringsprocesser på olika nivåer i större och/eller komplexa organisationer
• Erfarenhet av att ha arbetat som ett konsultativt HR-stöd gentemot chefer och i denna roll säkerställt att gällande lagstiftning, riktlinjer och processer efterföljs

Meriterande

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av HR-arbete i offentlig verksamhet, företrädesvis statlig
• Licens och erfarenhet av att använda testverktyg i rekryteringsprocesser
• Erfarenhet av arbeta med kompetensbaserad intervjuteknik

Personliga egenskaper

Rollen förutsätter att du är självständig och drivande i ditt arbete. Att vara lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning faller sig naturligt för dig. Vidare är du kvalitetsmedveten i ditt arbete och drivs av utveckling såväl personligen som verksamhetsmässigt. Detta gör att du ständigt agerar med gott omdöme och med ett professionellt förhållningssätt som skapar förtroende och goda relationer såväl inom som utanför organisationen. Du har även en god förmåga att arbeta i grupp och en vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Vi söker dig som är/har:
• Självständig och drivande
• Kvalitetsmedveten och utvecklingsfokuserad
• Inlyssnande och pedagogisk i din kommunikation
• Gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt
• God förmåga att arbeta i grupp

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Arbetsplatsen

HR-direkt är en enhet inom HR-avdelningen med bred kompetens som ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt, enhetligt och likvärdigt stöd inom samtliga HR-områden till chefer och medarbetare i hela myndigheten.

Kontaktpersoner

För frågor om tjänsten, kontakta: sektionschef Marie Andersson, tfn 010-563 48 93 / 070-322 58 20 under v.29 och 30 samt gruppchef Cecilia Carmler, tfn 010-563 48 63 / 070-209 11 79 under v.32 och 33.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via växeln 114 14.


Övrig information

Anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Västerås
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 17 augusti 2018. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen och dataskyddsförordningen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet eller annan information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut; Registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med ansvarig HR-konsult: Felicia Flyckt, felicia.flyckt@polisen.se

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 29 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Vi ser fram emot din ansökan!

HR-konsult/PA-konsultVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Polismyndigheten

Ansökan

Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=bd84176c-5d4d-422e-ac8e-45f06c9fdc31
Sista ansökningsdag:
2018-08-17


Senaste inkomna jobb