Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

HR Business Partner/Personalhandläggare

Om tjänsten

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

HR-funktionen på institutionen har ambitionen att underlätta för chefer att skapa värde i verksamheten.

Vi söker dig som brinner för att förstå den verksamhet du stöttar, och som med ett genuint intresse för människor och god lyhördhet för behov vill bistå chefer i stort som smått. Ditt uppdrag är att arbeta verksamhetsnära som rådgivande och handgripligt stöd till chefer och verksamhetsansvariga i personalrelaterade frågor, såväl strategiska som operativa. Stödet omfattar bl. a rekrytering, rehabilitering, lag- och avtalstillämpning, MBL, lönerevision, lönesättning samt omställningsarbete.

Du utför arbetet på ett självständigt sätt i nära samarbete med den nuvarande personalhandläggaren.

I uppdraget ingår även att bidra till ett väl fungerande HR-arbete på institutionen i stort, samt driva utvecklingsarbete inom något eller några HR-processer.

Då institutionen är relativt ny samt att vi genomgår en spännande förändringsprocess där vi kommer att växa i antal personer kommer det att finnas stora möjligheter att själv vara med och skapa nya rutiner och processer på institutionen.

I arbetsuppgifterna ingår även en hel del personaladministration såsom hantering av reseräkningar, ledigheter, ansökningar om SINK till Skatteverket, diarieföring och övrigt administrativt arbete inom personalområdet.

Du måste även vara beredd på att arbeta flexibelt på de tre olika arbetsplatserna vi har inom institutionen varför resor kommer att förekomma frekvent.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med inriktning mot personalfrågor eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som motsvarig.

Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat personal arbete såsom t ex HR Business Partner, HR-generalist, specialist eller motsvarande.

Erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, samt god vana av att arbeta med personaladministration och PA-system.

Du har ett konsultativt förhållningssätt, en inspirerande nyfikenhet, och har lätt för att skapa förtroendefulla kontakter med personer på alla nivåer i organisationen.

Det faller dig naturligt att kommunicera och möta människor på ett positivt sätt.

Du är kreativ och framåt och stimuleras av att bidra till förändring och förbättring av processer och rutiner.

Du har inte behov av att veta allt utan är trygg i att problem är till för att lösas.

Du samarbetar gärna men klarar samtidigt av att självständigt fullfölja arbetsuppgifter.

Du har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt, och kan samtidigt lyfta blicken för att se helheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare på heltid, 100 % med placering vid institutionen för marina vetenskaper, kontoret i Göteborg eller någon av fältstationerna som ligger på Tjärnö och i Kristineberg.

Anställningen kommer att innebära resor då du, oavsett vilken huvudarbetsplats du väljer, kommer att arbeta någon eller några dagar i veckan på de andra platserna.

Anställningen ska tillträdas snarast eller enligt överenskommelse.

Provanställning kommer att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Lotta Willerstrand, administrativ chef på tfn 031- 786 37 41 eller Personalhandläggare Maria Sparringsjö på tfn 031-786 64 32.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

HR-specialist/HR-adviserVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Vi tillämpar individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Göteborgs universitet
Hemsida:
http://www.gu.se/

Ansökan

Webbplats:
http://web103.reachmee.com/ext/I005/1035/main?site=6&validator=3038fcf1516ea1184a6da70a891f87da&lang=SE&rmpage=job&rmjob=3660
Sista ansökningsdag:
2017-12-20


Senaste inkomna jobb