Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

HR-specialist/HR-adviser

Om tjänsten

Lerums kommun, med centralorten Lerum, ligger knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Kommunens drygt 39.000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025.

Personalenheten är organiserad under Sektor infrasupport. Sektorns och därigenom personalenhetens uppdrag är att möjliggöra för övriga verksamheter att fokusera på sina kärnverksamheter och samordna de delar av verksamheten som är gemensamma för förvaltningens olika delar. Genom rätt balans av stöd, service, uppföljning och kontroll gör sektorn det möjligt för kommunstyrelsen att verka genom en förvaltning.

Som HR-specialist för personalenheten kommer du sitta i ett öppet landskap med närhet till alla funktioner inom Sektorn. Personalenheten består idag av åtta medarbetare. Enheten består av fem HR-specialister, en pensionshandläggare/assistent och en uppföljningsansvarig/assistent samt en chef.

Humor är en förutsättning för att lyckas på enheten.

ARBETSUPPGIFTER
Lerums kommun söker HR-specialister till kommunens personalenhet. Vi behöver två nya medarbetare till vår verksamhet. Dels har vi en pågående satsning inom rehabilitering och sänkt sjukfrånvaro dels går en av våra arbetskamrater vidare till nytt uppdrag inom kommunen. Du kommer att ingå i ett gäng som tillsammans ansvarar för kommunens övergripande personalfrågor och chefsstöd i allt inom HR och personaladministration.
Du får arbeta brett med personalfrågor, såväl operativt som mer strategiskt och du kommer att ansvara för chefsstödet gentemot cheferna i en "egen" sektor. I arbetet ingår att ge stöd i frågor som rör bland annat arbetsrätt, rekrytering/bemanning, förhandlingar, arbetsmiljö, rehabilitering och organisationsfrågor. I ett av uppdragen ingår ansvar för kommunens personalstatistik och uppföljning. I kommunen pågår just nu en organisationsöversyn vilket förhindrar anställningar tills vidare, därav visstidsanställning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom PA-området eller annan likvärdig utbildning, eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du är initiativtagande, kommunikativ, problemlösande och analytisk. Vi söker dig som har samarbetsförmåga och en personlig mognad. Att vara relationsorienterad och kvalitetsmedveten är också viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du har minst några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom kommunal verksamhet. Det är meriterande om du har erfarenhet från utbildningsområdet.

HR-specialist/HR-adviserVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Årsarbetstid Dagtid.
Tidsbegränsad anställning, tillträde: 2015-01-01 Tillträde snarast., upphör: 2015-12-18 .
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Lerums kommun, Personalenheten
Hemsida:
http://www.lerum.se

Ansökan

Referens:
A434195
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=efa2f769-b1a1-43a5-8662-611f81317ea3&TK=3512676e-8153-4331-9625-67f805d7f849
Sista ansökningsdag:
2014-12-14


Senaste inkomna jobb