Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

HR Verksamhetspartner

Om tjänsten

Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning.

Försäkringskassan ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen i Sverige som ger ekonomiskt skydd för familjer och barn, för personer med funktionsnedsättning samt vid sjukdom och arbetsskada. Vi är cirka 13 000 medarbetare på kontor i hela landet.

Vi behöver dig som vill arbeta utifrån vår vision och verksamhetsidé - alltid med engagemang för kundens situation och god kunskap om socialförsäkringen. Vi söker dig som har integritet, vill vara delaktig och alltid göra ditt bästa. Du är en god kollega som samarbetar med andra.

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv.

Läs mer om vision och verksamhetsidé och om Försäkringskassan som arbetsgivare www.forsakringskassan.se/omfk och www.forsakringskassan.se/jobbahososs

Vi söker HR Verksamhetspartner med placering Göteborg 

Ansvar och arbetsuppgifter  

Som HR Verksamhetspartner ansvarar du för att verksamhetsorienterat och strategiskt stödja chefer och ledningsgrupper med värdeskapande HR-insatser. I det ingår att stödja och bidra till utveckling av ett aktivt medarbetarskap, ledarskap och en hållbar arbetsmiljö. Du bidrar även till att chefer och ledningsgrupper på Försäkringskassan bedriver en personalpolitik som är i linje med vår vision och verksamhetsstrategi. I ditt dagliga arbete deltar du aktivt i Försäkringskassans ledningsgrupper och ger chefstöd i HR-relaterade frågor. Du initierar, driver och följer upp arbetet med strategisk kompetensförsörjning, utveckling av ledning och styrning liksom organisationsutveckling. Utifrån verksamhetens behov ökar du förståelsen och insikten om regler och metoder inom det personalpolitiska området. Du initierar och medverkar i utvecklingsaktiviteter och projekt i samarbete med både verksamheten och internt inom HR. Vid behov kanaliserar du stödresurser inom HR, samordnar arbetet med genomförande och uppföljning av olika HR-insatser liksom bidrar aktivt till ständiga förbättringar av hela HR:s stöd till verksamheten. Du arbetar både självständigt och i samarbete med andra och företräder HR genom personligt ansvarstagande i ord och handling och medverkar till en proaktiv HR-funktion. 

Vi söker dig som 


• har akademisk examen (minst 120p/180hp) gärna med samhälls-/beteendevetenskaplig inriktning eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
• har kunskap och förmåga att ge kvalificerat HR-stöd till chefer och ledningsgrupper
• kan förstå och analysera komplexa frågor
• agerar på eget initiativ och tar ansvar för resultat med hög kvalitet
• är stabil och har förmåga att skapa förtroende
• har ledarförmåga
• har mycket god kommunikativ förmåga 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

1 tjänst, tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse med placeringsort Göteborg. Då du verkar på flera orter ingår resor i tjänsten, företrädesvis i Mellan- och Sydsverige. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska test att användas som en del i urvalsarbetet. 

Om du har frågor, kontakta

Rekryterande chef: Anette Spångberg tfn 010-116 13 14(för frågor om tjänsten). HR-specialist Malin Holmström 010-119 55 45 (för frågor om rekryteringsprocessen): Fackliga representanter är för ST Annika Rydbäck tfn 010-119 91 08, SACO Rita Lundström tfn 010-111 43 72 och Seko Camilla Ersson tfn 010-113 91 99.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 13 december 2014 märkt med diarienummer 055113-2014. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.


Försäkringskassan arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering.

HR-specialist/HR-adviserVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Försäkringskassan
Hemsida:
http://www.forsakringskassan.se/omfk/jobba_hos_oss

Ansökan

Webbplats:
http://www.forsakringskassan.se/omfk/jobba_hos_oss/lediga_jobb?rmpage=job&rmjob=6281%26pp%3D3
Sista ansökningsdag:
2014-12-13


Senaste inkomna jobb