Key User SAP HR / Consultant SAP HR / Super User SAP HCM

Om tjänsten

I rollen som Key User på Lidl får du ett stort förtroende och möjlighet att ansvara för en del av vår systemtekniska och processmässiga utveckling. Du får utlopp för din kreativa sida genom att skapa lösningar och driva digitaliseringen framåt. Här finns möjligheten att påverka sitt vardagliga arbete och att skapa ramar för det samma. Ditt arbete har en nyckelfunktion för vår digitaliseringsresa då det omfattar hela processer från ax till limpa. Utöver att ta fram förbättringsförslag så driver, lanserar och implementerar du de nödvändiga förändringarna. Tjänsten omfattar även förvaltning av SAP HCM genom implementering och systemtestande, t.ex. vid support package samt SAP Notes.

Den övervägande delen av tjänsten fokuserar på att utveckla SAPs gränssnitt och infrastruktur med tillhörande manual för att skapa bästa möjliga digitala lösningar. Vår verksamhet växer ständigt och har en internationell prägel vilket gör att konceptens art varierar, en del byggs från grunden medan vissa redan har ett satt ramverk. Vidare är Super Usern en viktig supportfunktion till övriga i verksamheten och verkar för att användandet fungerar på bästa sätt. Arbetet omfattar även till viss del skapande av rapporter och löneredovisning.
Samtidigt som Key Usern har en frihet i sitt arbete och driver detta på ett självständigt sätt finns möjligheten till samarbete och att arbeta nära kollegan som idag har motsvarande roll. Andra kontaktytor är avdelningarna för HR och IT, såväl på huvudkontoret i Sverige som vid det tyska huvudkontoret samt med internationella kollegor i motsvarande roll från andra Lidlländer.


Vi söker dig med relevant akademisk examen, troligen inom ekonomi, data- eller systemvetenskap. Mot bakgrund av rollens komplexitet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och tror att du har minst två års erfarenhet av liknande roller. Du har erfarenhet av SAP, antingen av affärssystemet som helhet eller en djupare förståelse av specifika moduler. Vi använder oss av SAP HCM (Human Capitol Management) och tror att det underlättar om du sedan är bekant med PA (personaladministration) och/eller PY (Payroll, Schema). Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av projektarbete eller projektledning. Goda kunskaper i engelska är en annan viktig förutsättning för att lyckas i rollen. Har du kunskap om eller intresse för arbetsrätt så ses detta som positivt då det är ett relaterat ämne man har nytta av vid t.ex. tolkning och implementering av förändringar i kollektivavtal samt för att underlätta arbetet med Legal Notes.

För att bli en framgångsrik Key User ser vi att du som person är dynamisk, trygg och värdesätter att vara suverän inom din kompetens. Du har ett strukturerat arbetssätt och motiveras av konceptuella utmaningar som uppmuntrar komplext tänkande, att se samband mellan problem och att skapa kreativa lösningar. Vidare har du en pedagogisk förmåga och integritet som hjälper dig få med andra i förändringsarbete och beslut. Eftersom rollen har många kontaktytor ställs även stora krav på att du är en god kommunikatör och har ett genomgående relationsskapande förhållningssätt.

Vi är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. Vi öppnade våra första butiker i Sverige år 2003 och sedan dess har vi ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna.

HR-avdelningen på huvudkontoret i Solna består idag av 33 personer i fyra team: Lön, Arbetsrätt & arbetsmiljö, Talent Management och Rekrytering & Employer Branding. På löneavdelningen arbetar idag 10 personer och vi hanterar totalt närmare 4500 löner. Utöver denna enhet finns även två stödfunktioner som består av projektledning samt systemförvaltning och systemutveckling. Till denna del av verksamheten söker vi ännu en Key User inom SAP HR för att förstärka teamet. Stora satsningar har genomförts på avdelningen under det senaste året vilka omfattar utveckling för såväl befintlig personal som nytillskott. Nu verkar vi i en ny sammansättning som kännetecknas av ett dynamiskt, engagerat och välkomnande sätt med förtydligade roller och ansvarsområden.

HR-specialist/HR-adviserVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans.
Lön:
Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad vid vårt huvudkontor i Solna.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Lidl Sverige KB
Hemsida:
http://www.lidl.se

Ansökan

Referens:
Key User SAP HR
Webbplats:
https://jobb.lidl.se/sv/lidl-lediga-tjanster-347/Key-User-SAP-HR-Consultant-SAP-HR-Super-User-SAP-HCM-3128?rdeLocaleAttr=sv
Sista ansökningsdag:
2019-01-06
Övrigt:
Har vi väckt ditt intresse? Vi hoppas det i alla fall! Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom att fylla i formuläret och bifoga cv samt personligt brev via länken ”Ansök nu” som du finner längst ned i annonsen på vår hemsida. Obs! Vi tar endast emot ansökningar som inkommer via denna länk.


Senaste inkomna jobb