Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Personalhandläggare till fakultetskansliet

Om tjänsten

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Anställningen är placerad vid Handelshögskolans fakultetskansli. Fakultetskansliet har till huvuduppgift att vara ett stöd åt Handelshögskolans fakultetsstyrelse, dekanus och ledningsgrupp. Fakultetskansliet består av enheterna Ledningsstöd, Externa relationer och International office.

Arbetsuppgifter

Som personalhandläggare vid fakultetskansliet utgör du ett kvalificerat ledningsstöd till dekan och kanslichef i personalrelaterade frågor. Du utgör ett personaladministrativt stöd till de tre enheterna inom fakultetskansliet samt till Handelshögskolans Graduate School. Detta innebär bl a planering och uppföljning, beredning och handläggning av ärenden inom personalområdet, såsom t e x rekryteringsfrågor, avtalsfrågor, rehabiliteringsärenden, lönekartläggning och lönerevision. Personalhandläggaren deltar också i fakultetens kvalitetsutvecklingsarbete, vilket bl a omfattar utarbetande av underlag och uppgifter för uppföljning och utvärdering.

Personalhandläggaren samordnar fakultetens MBL-förhandlingar i samråd med MBL-ordförande vilket innefattar ansvar och utskick av kallelser, handlingar och protokoll samt i förekommande fall även stöd vid förhandling.

I arbetsuppgifterna ingår också att vara sekreterare i fakultetens lokala arbetsmiljökommitté (LAMK), och att samordna uppföljning av arbetsmiljöarbetet vid fakulteten. Detta innebär att ansvara för kallelser, handlingar, protokoll och uppföljningssunderlag samt att hålla sig uppdaterad om vad som händer inom arbetsmiljöområdet både internt inom universitetet och externt. Personalhandläggaren ansvarar också för samordning av fakultetskansliets lokal arbetsmiljögrupp.

I din roll förväntas du följa utveckling och förändringar av rutiner och regelverk inom ditt arbetsområde. Du håller dig uppdaterad och sprider kunskap via olika nätverk, internt på Handelshögskolan såväl som inom Göteborgs universitet och externt.

I förekommande fall ingår du även i olika arbets- och beredningsgrupper inom fakulteten, samt medverkar och samarbetar kring fakultetskansliets övriga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot personalfrågor/ HR samt dokumenterad yrkeserfarenhet av kvalificerat personal-/ HR-arbete. Du har arbetat med personalfrågor/ HR som systematiskt arbetsmiljöarbete, MBL, arbetsrätt och lönekartläggning. Tidigare arbetslivserfarenhet inom personalområdet från universitet/ högskola är meriterande.

Arbetet kräver att du har goda kunskaper om arbetsrätts- och arbetsmiljölagar och förordningar och förutsätter att du har förmåga att tillämpa regelverk av relevans för arbetsområdet.

Du har ett proaktivt synsätt, vilket innebär att du strukturerat och självständigt kan planera, driva och prioritera ditt arbete inför deadlines och att du är positiv till förändring. Du är noggrann och ansvarstagande och har lätt för att identifiera och självständigt lösa de uppgifter som tillhör ditt ansvarsområde. Du har ett konsultativt förhållningssätt och har lätt att skapa förtroendefulla kontakter.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, främst på svenska men även på engelska.

Arbetsuppgifterna utförs i en rad olika datasystem och du bör därför ha en väl utvecklad systemförståelse.

Som person är det avgörande att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta med olika personer på olika nivåer i vår organisation. Stor vikt fästs vid personliga egenskaper.

För mer information om anställningen se https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

HR-specialist/HR-adviserVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Göteborgs universitet
Hemsida:
http://www.gu.se/

Ansökan

Webbplats:
https://web103.reachmee.com/ext/I005/1035/main?site=6&validator=3038fcf1516ea1184a6da70a891f87da&lang=SE&rmpage=job&rmjob=9238
Sista ansökningsdag:
2019-02-22


Senaste inkomna jobb