Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Jula Sverige söker en Hållbarhetsstrateg

Om tjänsten

Jula AB är ett lönsamt detaljhandelsföretag som säljer produkter till låga priser för hemmafixare och proffs. Just nu har vi 81 varuhus i Sverige, Norge och Polen.

Vår arbetsplats präglas av entreprenörsanda och att vara i ständig utveckling. Våra ledord är nyfikenhet, engagemang, ärlighet och att gå rakt på mål. Omsättningen 2014 var ca 5 miljarder kr och vi sysselsätter ca 2700 personer.

Jula har en tydlig vision om fortsatt expansion och vi söker nu en Hållbarhetsstrateg till vårt huvudkontor i Skara. Som Hållbarhetsstrateg erbjuds du en spännande roll i ett av Sveriges mest lönsamma företag inom detaljhandeln med stora möjligheter inom hållbarhetsområdet. Vi söker därför dig som har skaffat dig yrkeserfarenhet och goda kunskaper inom CSR, miljöarbete och hållbar utveckling.

Det här erbjuder vi dig

Ditt arbete kommer bestå av både strategiskt, koordinerande och praktiskt CSR- och miljöarbete, internt inom Jula och externt mot våra intressenter. Det strategiska arbetet består i att ta fram och vidareutveckla de visioner, mål, policys och processer som ska styra Julas hållbarhetsarbete i framtiden. Detta ska resultera i att vi ständigt förbättras, fortsätter att fattar goda beslut och uppnår hållbarhetsmålen.

Du stöttar vår kvalitetsavdelning med processer för uppföljning och utvärdering av arbetsvillkor, miljö och mänskliga rättigheter i vår leverantörskedja. Hållbarhetsarbetet drivs och följs upp genom en hållbarhetsredovisning enligt GRI (Global Reporting Initiativs).

Inom företaget och gentemot Julas intressenter kommer du att arbeta fram processer och arbetsmetoder samt följa upp verksamhetens och omvärldens krav genom analyser och nyckeltal. I arbetet ingår också att ta fram rapporter, informations- och utbildningsmaterial samt genomföra olika former av interna utbildningar.

Låter det som detta skulle passa dig?

Det är viktigt att du tycker om att både utveckla och praktiskt arbeta i verksamheten. Du trivs med att arbeta inom ett brett område med både CSR- och miljöfrågor på Jula, både internt och externt.
Vi ser att du har yrkeserfarenhet inom området sedan tidigare och en relevant högskoleutbildning alternativt skaffat dig motsvarande kompetens genom lång relevant yrkeserfarenhet. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom affärsdriven verksamhet.

Eftersom rollen förutsätter omfattande kontaktskapande både inom och utanför företaget, så är det viktigt att du trivs med att utveckla och underhålla nätverk och relationer. Tjänsten kräver att du har förmåga att ta egna initiativ samt arbeta självständigt och långsiktigt. Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift är ett krav då du kommer att ta fram förslag och underlag för intern och extern kommunikation av vårt hållbarhetsarbete.

Som person har du ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågorna och vill vara med och skapa en hållbar förändring. Du är kommunikativ, social och utåtriktad och förmedlar budskap och information på ett målande sätt. Vidare är du ansvarstagande, initiativtagande och behåller alltid en positiv inställning.

Du kommer att rapportera till koncernens HR-Direktör, tillika övergripande ansvarig för hållbarhetsfrågor.


Tillträde: snarast
Placering: Skara
Tjänsten är på heltid, med möjlighet att jobba på distans 1-2 dagar/vecka

I samband med denna rekrytering samarbetar Jula med Retail recruitment, ansvarig rekryterare Olle Mikkelsen.

Vi tillämpar fortlöpande intervjuer så vänta inte med din ansökan.

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

PersonalansvarigVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tills vidare
Lön:
Fast

Arbetsplats

Arbetsplats:
Retail recruitment - rekrytering chefer & specialister
Hemsida:
http://www.retailcompany.se

Ansökan

Referens:
Hållbarhetsstrateg
Webbplats:
http://www.recruto.se/apps/ads/view/id/5240-retail-company-jula-sverige-soker-en-hllbarhetsstrateg/tracking/5
Sista ansökningsdag:
2015-11-29


Senaste inkomna jobb