Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonom

Om tjänsten

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Institutionen för språk och litteraturer (SPL) är humanistiska fakultetens största institution med ca 120 anställda, ca 1200 helårsstudenter och en årsomsättning på ca 140 miljoner kronor. Utbildning bedrivs i 13 olika språkämnen samt inom ramen för flera olika program. Forskningen berör världens språk och dess litteraturer utifrån en bred kontextualisering och utifrån ett brett spektrum av teoretiska grunder och specifika tillämpningar.

Inom institutionens verksamhetsstöd arbetar ett tjugotal administratörer fördelade på ekonomi, personal, utbildning, kommunikation och webb, samt fem studievägledare.

Arbetsuppgifter

Institutionen söker en ekonom som ska utgöra ett kvalificerat stöd i ekonomiska frågor till institutionens ledning och till övriga medarbetare.

Som ekonom kommer Du att arbeta med institutionens ledningsgrupp på olika sätt. Arbetsuppgifterna består till stor del av arbete med budget, prognos och bokslut för institutionen, inkl. analys- och uppföljningsarbete, löpande ekonomihantering som avstämningar, kundreskontra samt omföringar och anläggningsredovisning. I arbetet ingår även arbete med projektekonomi för externa projekt, vilket innebär budgetering, uppföljning och rapportering av forskningsprojekt gentemot externa givare. Stöd vid ansökningar av externa medel ingår likväl. Du kommer vid behov också arbeta med övergripande ekonomiadministrativa arbetsuppgifter som t.ex. bokning av resor, konferenser och inköp. Du kommer även att vara arbetsledare för institutionens ekonomi- och personaladministratör för de ekonomiadministrativa arbetsuppgifterna. Ytterligare allmänna administrativa arbetsuppgifter kan komma att bli aktuella över tid.

Kvalifikationer

Relevant högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig är ett krav. Vi förutsätter att du har god datorvana (Officepaketet, särskilt Excel) och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Erfarenhet från kvalificerat ekonomiarbete inom offentlig sektor, särskilt vid högskola eller universitet är meriterande.

Vi söker en engagerad medarbetare med ett arbetssätt som präglas av flexibilitet, noggrannhet och struktur och som förstår innebörden av att hålla deadlines. Du är ansvarstagande, utvecklingsinriktad, analytisk och lösningsfokuserad. Arbetet kräver god samarbetsförmåga samtidigt som du självständigt utför och fullföljer arbetsuppgifter med god prioriteringsförmåga. Du är kommunikativ och kan på ett framgångsrikt sätt presentera ekonomisk information i både tal och skrift på såväl svenska som engelska samt kan målgruppsanpassa din kommunikation. Du har lätt för att skapa förtroendefulla kontakter och möta människor på ett positivt sätt. 

Du behöver kunna förstå helheten samt kopplingen mellan ekonomi som stödfunktion och den akademiska verksamhetens behov och förutsättningar.

Arbetsgivaren kommer främst att beakta den som efter en helhetsbedömning kan anses ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla ovan angivna arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter för anställningen

Sarah Isaksson, administrativ chef, sarah.isaksson@sprak.gu.se
Maria Moncatar, personalhandläggare, maria.moncatar@sprak.gu.se

Ansökan

För fullständig utlysningstext samt för ansökan, https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-03-07


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

BudgetplanerareVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Heltid 100%
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Göteborgs universitet
Hemsida:
http://www.gu.se/

Ansökan

Webbplats:
https://web103.reachmee.com/ext/I005/1035/main?site=6&validator=3038fcf1516ea1184a6da70a891f87da&lang=SE&rmpage=job&rmjob=9318
Sista ansökningsdag:
2019-03-07


Senaste inkomna jobb