Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Projektcontroller

Om tjänsten

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att Försvarssektorn har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi en projektcontroller till projektavdelningen som vill jobba på Sveriges mest spännande arbetsplats och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet innebär att du som projektcontroller tillsammans med enhetscheferna på avdelningen ansvarar för styrning och uppföljning av gemensamma arbetssätt med avseende på våra byggprojekts tider och ekonomi. Det innebär bland annat att säkerställa ekonomistyrningen och att uppföljningen sker enligt beslutade rutiner och processer. Vidare kommer du att stödja våra projekt inom ekonomi i samband med projektens start, redovisning och avslut. Du kommer också att ansvara för avdelningsgemensamma ärenden så som remisser, utredningar och frågor från allmänheten samt administrationen för avdelningens budget-, prognos- , boksluts- och verksamhetsplaneringsarbete. Med anledning av ansvaret för styrning och uppföljning av verksamheten så kommer du att ingå i avdelningens ledningsgrupp samt även vara sekreterare i densamma. Resor kan förekomma i arbetet.

Kvalifikationer
Universitet- eller högskoleexamen inom samhällsbyggnad eller ekonomi eller motsvarande. Alternativt har du annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vidare har du flerårig erfarenhet från bygg- och/eller fastighetsbranschen avseende ekonomisk administration, redovisning/uppföljning, moms- och skatteregler, både på övergripande nivå och för projekt. Vidare är du väl förtrogen med fastighetsekonomiska begrepp och van att arbeta i redovisnings- och rapporteringssystem. Du har goda kunskaper i svenska och körkort klass B.

Meriterande
Det är meriterande med kunskap inom fastighets- och entreprenadjuridik samt lagen om offentlig upphandling. Goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarstagande och flexibel. Du är initiativtagande och lösningsfokuserad med en god kommunikativ- och samarbetsförmåga. Vidare är du analytisk, självständig samt administrativt strukturerad och noggrann.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Anställningens placeringsort är Eskilstuna. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Göran Wahlström, tfn 010-44 44 719 eller HR-specialist Monica Henriksson, tfn 010-44 44 287. 

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden. 

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Per Alexis, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000 

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2017-12-17. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Business controllerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Fortifikationsverket tillämpar individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Fortifikationsverket
Hemsida:
http://www.fortifikationsverket.se

Ansökan

Webbplats:
http://fortv.se/sv/Jobba-hos-oss/?rmpage=job&rmjob=201
Sista ansökningsdag:
2017-12-17


Senaste inkomna jobb