Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Controller till Idrottsförvaltningen

Om tjänsten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är staden med ett stort och varierat utbud av idrotts-, motions- och friskvårdsaktiviteter. Stockholmare i alla åldrar kan röra på sig och må bra, ute och inne och året runt. Idrottsförvaltningen är en del av Stockholms stad och vårt huvuduppdrag är att skapa förutsättningar så att ännu fler stockholmare kan bli fysiskt aktiva. Vi har ansvar att driva och utveckla stadens hundratals idrottsanläggningar: sim- och idrottshallar, utegym, motions- och skidspår, idrottsplatser, ishallar, ridanläggningar, skateparker med mera. Genom verksamhet i anläggningarna, organiserad föreningsidrott och möjlighet till spontanidrott ser vi till att det finns aktiviteter för alla och vi fokuserar särskilt på barn och ungdomar. Vi ansvarar även för bidrag till föreningar, friluftsverksamhet, fiskevård, båtfrågor och mycket mer.
På Idrottsförvaltningen vill vi leva som vi lär. Vi är en hälsodiplomerad arbetsplats och bedriver ett omfattande internt hälsofrämjande arbete. Välkommen till en mångsidig och inspirerande arbetsplats!Stockholm är staden med ett stort och varierat utbud av idrotts-, motions- och friskvårdsaktiviteter.

Stockholmare i alla åldrar kan röra på sig och må bra, ute och inne och året runt. Idrottsförvaltningen är en del av Stockholms stad och vårt huvuduppdrag är att skapa förutsättningar så att ännu fler stockholmare kan bli fysiskt aktiva. Vi har ansvar att driva och utveckla stadens hundratals idrottsanläggningar: sim- och idrottshallar, utegym, motions- och skidspår, idrottsplatser, ishallar, ridanläggningar, skateparker med mera. Genom verksamhet i anläggningarna, organiserad föreningsidrott och möjlighet till spontanidrott ser vi till att det finns aktiviteter för alla och vi fokuserar särskilt på barn och ungdomar. Vi ansvarar även för bidrag till föreningar, friluftsverksamhet, fiskevård, båtfrågor och mycket mer.

På Idrottsförvaltningen vill vi leva som vi lär. Vi är en hälsodiplomerad arbetsplats och bedriver ett omfattande internt hälsofrämjande arbete. Välkommen till en mångsidig och inspirerande arbetsplats!


Arbetsplatsbeskrivning
Ekonomienheten ingår i administrativa avdelningen och har det övergripande ansvaret för förvaltningens ekonomistyrning, redovisning, budget- och uppföljningsarbete inklusive verksamhetsplan, tertialrapporter, bokslut och verksamhetsberättelse. Enheten består idag av sex personer och tillsammans arbetar vi även med att utbilda och ge stöd till verksamheterna, ta fram styr och stöddokument inom det ekonomiska området samt övriga ekonomiadministrativa frågor. Vårt uppdrag kommer efter årsskiftet att utökas och vi behöver därför förstärka vårt team med ytterligare en controller. Inom avdelningen finns också ansvaret för avtal och upphandling, IT och system, kansli och nämndsekretariat.

Arbetsbeskrivning
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som controller är att medverka i arbetet med att ta fram budget, tertialrapporter, månadsrapporter och verksamhetsberättelse inklusive bokslut. I arbetet ingår intäkts- och kostnadsuppföljning, ekonomiska analyser och prognoser på lång och kort sikt. Du kommer vid behov att delta i olika projekt och utvecklingsarbeten inom ekonomiområdet. Som controller är du ett stöd i budget- och uppföljningsarbetet till förvaltningens enheter och verksamheter.

Arbetet innebär många kontaktytor såväl externt som inom förvaltningen och Stockholms stad. Tjänsten är nyinrättad och innehållet kommer till viss del att utvecklas efter hand.

Kvalifikationer  
Vi vill att du har:

- Avklarad högskoleutbildning med ekonomisk inriktning
- Några års erfarenhet av arbete som controller inom ekonomi
- Goda kunskaper i redovisning
- Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
- Mycket goda kunskaper i Excel är ett absolut krav och du är givetvis en van IT-användare
- Har du tidigare arbetat i Agresso ser vi det som en meriterande erfarenhet.  

Som person trivs du med att ha ett varierande och utmanande arbete. Du är analytiskt lagd, arbetar på ett strukturerat sätt och har god förmåga att självständigt planera och prioritera dina uppgifter. Arbetet innebär många kontakter internt och externt och för att lyckas i rollen behöver du ha hög samarbetsförmåga, lätt för att skapa kontakter och kunna anpassa din kommunikation till både mottagare och situation. Du har ett flexibelt arbetssätt, tar initiativ till förbättringar och har ett prestigelöst sätt.

Idrottsförvaltningens uppdrag syftar till att öka stockholmarnas fysiska aktivitet och vi värdesätter därför eget intresse för idrotts-, friluftslivs- eller föreningsfrågor.


Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Varmt välkommen med din ansökan!Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

ControllerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Omgående
tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Stockholms Stad, Idrottsförvaltningen, Ekonomienheten

Ansökan

Referens:
2017/7900
Webbplats:
https://stockholmsstad.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:179368/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2017-12-10


Senaste inkomna jobb