Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Controllers

Om tjänsten

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Kriminalvården är landets fjärde största myndighet med ca 10 000 medarbetare

Till ekonomiavdelningen, enheten för ekonomisk styrning på Huvudkontoret i Norrköping, söker vi nu två Controllers.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker två controllers; en till funktionen för verksamhetsplanering och en till funktionen för budget och prognos.

Verksamhetsplanering:
Arbetet innebär att planera – såväl långsiktigt som årligen – och följa upp Kriminalvårdens verksamhet. Funktionen ansvarar bl.a. för Kriminalvårdens verksamhetsplan, årsredovisning och budgetunderlag.

Budget och prognos:
Arbetet innebär tillämpning av Kriminalvårdens resursfördelningsmodell, att göra anslagsprognoser samt hantera låneram, checkräkningskredit och bemyndiganden. Vidare ingår arbetsuppgifter såsom att analysera budgetpåverkande frågor och att samordna remisser till avdelningen.

Ange i din ansökan vilken eller vilka av tjänsterna du söker.

KVALIFIKATIONER
För båda tjänsterna gäller att du har en högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi eller statskunskap eller annan utbildning som Kriminalvården bedömer vara likvärdig. Erfarenhet från arbete inom statlig myndighet, gärna Kriminalvården, är meriterande.

Som person är du initiativrik, strukturerad, analytisk, drivande, noggrann, serviceinriktad och bra på att samarbeta och du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

För funktionen Budget och prognos vill vi även att du har goda kunskaper inom sifferbearbetning och att hantera stora datamängder.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi förutsätter att du delar du Kriminalvårdens värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.

ÖVRIGT
Provanställning kan komma att tillämpas.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-704 704

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

ControllerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse. .
Lön:
Individuell lönesättning tillämpas.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kriminalvården, Avd Ekonomi

Ansökan

Referens:
A520252
Webbplats:
https://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=6fd4a444-88af-4a10-a80a-c4c704f7475e&TK=271c0700-2858-4ecf-9f70-46120bff0ac1
Sista ansökningsdag:
2015-12-22


Senaste inkomna jobb