Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Driven affärsanalytiker, inriktning kalkylering

Om tjänsten

Driven affärsanalytiker, inriktning kalkylering 
 
Är du en skarp, orädd analytiker som vill sätta dina kunskaper på prov i våra omfattande och spännande affärsutvecklingsprojekt?  
 
Om tjänsten 
Vi behöver en ny stjärna som ska stötta oss i arbetet med utredningar, upphandlingar, förhandlingar med leverantörer och affärsutvecklingsprojekt i frågor om ekonomiska konsekvenser och affärsanalyser. De närmaste åren kommer vi att genomföra många trafikupphandlingar och investeringsprojekt som ställer krav på verksamheten, kalkylera större investeringsprojekt, exempelvis med successivkalkylering. Du kommer också att: arbeta i trafikupphandlingsprojekt kring frågor om analys, kostnadskalkyler, dokumentering, utvärdering av anbud och anbudsgivare  utveckla stödet vid större investeringskalkyler, till exempel successivkalkyler och Life Cycle Cost  utveckla uppdraget kring verksamhetsuppföljning och analysera ekonomisk effektivitet och nyckeltal i trafikaffärer samt senare omsätta dem till strategier och stöd  stötta i metodikutveckling för ekonomisk uppföljning av trafikavtal och arbeta med verksamhetens controllers för uppföljning och efterkalkyl av avtal 
 
Vi ser framför oss en skarp, självständig klippa som drivs av att jobba med egna utredningar och har en vilja att studera, sammanställa och dra slutsatser ur större datamängder. Hos oss kommer du att utvecklas och utmanas i det dagliga arbetet eftersom ditt uppdrag bygger på att samverka internt, ta dig an komplexa avtal och förhandlingar samt ha god kontakt med våra externa leverantörer. Du blir en viktig del i arbetet för att skapa framtidens kollektivtrafik. 
 
Vem är du? 
Du har en akademisk utbildning som civilingenjör med inriktning ekonomi eller civilekonom med inriktning finansiering och/eller redovisning. Förutom det behöver du också ha: tidigare arbetslivserfarenhet som analytiker, business controller, anbudscontroller, upphandlingscontroller eller managementkonsult  stenkoll på Officepaketet, först och främst Excel  behärska något beslutstödsystem av typen Qlikview, QlikSense, Hypergene eller Power BI  erfarenhet av arbete inom områden som finansiellt kalkylarbete, investeringskalkylering, ABC-kalkylering, modellering eller affärsanalys kunskap om att arbeta i projektform 
Du imponerar lite extra på oss om du  har erfarenhet av komplexa investeringskalkyler av infrastrukturprojekt och om du har koll på LOU, lagen om offentlig upphandling. 
 
Att jobba hos oss 
Vi jobbar varje dag med att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2 860 000 resenärer. Det betyder att din insats gör skillnad. Tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor bidrar du till Stockholms samhällsutveckling i en organisation som ligger i framkant när det gäller miljö och hållbarhet.  
 
Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.  Här finns en uppsjö av lunchrestauranger och bra promenadstråk. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.  
 
Information och ansökan 
Har du frågor eller funderingar om tjänsten? Välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Svahn, e-post: peter.svahn@sll.se. Om du har frågor om rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Åsa Sönnergaard, e-post: asa.sonnergaard@sl.se. 
 
Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är den 7 december 2017. Vi ser fram emot din ansökan!

ControllerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Kontorstid
Heltid, tillsvidare
Lön:
Månadslön Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Trafikförvaltningen

Ansökan

Webbplats:
https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1354&ProjectId=149191&DepartmentId=54793&MediaId=4644&SkipAdvertisement=true
Sista ansökningsdag:
2017-12-07


Senaste inkomna jobb