Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonomiansvarig till Stadsmissionens Skolstiftelse

Om tjänsten

Vill du vara med och vidareutveckla Stadsmissionens Skolstiftelse? Är du intresserad av skola och utbildning och vill bidra till verksamheten med dina ekonomi- och affärskunskaper? Då har vi en rolig och utvecklande roll för dig!
Rollen som Ekonomiansvarig har en central betydelse i Stadsmissionens Skolstiftelses målsättning att bedriva skolor med mycket hög kvalitet och att vara den mest attraktiva arbetsgivaren inom ideell sektor. Detta är ett uppdrag för den engagerade och utvecklingsinriktade ekonomen med strategisk höjd som vill arbeta verksamhetsnära.

Om rollen
Som Ekonomiansvarig har du fullt ansvar för ekonomiarbetet inom Stadsmissionens Skolstiftelse med en omsättning om 240 msek. Du har ett nära samarbeta med rektorerna i verksamheten, med övriga personer i Skolstiftelsens stab och med Stockholms Stadsmissions centrala ekonomiavdelning. I rollen ingår såväl strategiskt, operativt som administrativt arbete kopplat till ekonomi och tillhörande processer samt inom andra angränsande områden. Du får möjlighet att forma och påverka innehållet i tjänsten och bidra till Stadsmissionens Skolstiftelsens positiva utveckling framåt.

I rollen ingår ansvar och genomförande för bland annat

• Leda och organisera budget-, uppföljnings- och rapporteringsarbetet
• Vara delaktig och aktiv i månadsbokslut
• Presentera ekonomiska rapporter och analys månatligen till ledning och styrelse
• Vara rådgivande stöd till cheferna
• Leda och skapa mallar och rutiner för uppföljning och rapportering
• Bidra med ekonomisk sakkunskap i affärsbeslut, avtalsförhandlingar och upphandlingar

Ekonomiansvarig har fullt ansvar för ekonomiarbetet och rapporterar till Stadsmissionens Skolstiftelses VD. Stadsmissionens Skolstiftelse har en egen styrelse. Arbetsplatsen är belägen vid huvudkontoret på Årstaängsvägen 21 C i Liljeholmen. Vissa resor inom Mälardalen ingå. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde under vårvintern 2018 eller enligt överenskommelse.
Vi söker dig med några års erfarenhet som ekonomiansvarig eller motsvarande, gärna med erfarenhet inom skola på gymnasienivå. Det är en fördel om du också har erfarenhet av vuxenutbildning så som folkhögskola och yrkeshögskola.

Du är väl förtrogen med att arbeta i flera system och att strukturera data för analys och kommunikation. Du har vana att utbilda och leda icke-ekonomer i ekonomi och affärsmannaskap. Du har en hög användarnivå i Excel. Meriterande med erfarenhet av att införa nya system och ett brett kunnande och intresse kopplat till avtal, inköp, fastigheter mm. Du har goda kunskaper inom Office-paketet och har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. God digital kompetens är meriterande.

Som person uppskattar du så väl självständigt arbete som att arbeta nära i team. Du har förmåga att driva projekt från idé till genomförande och utvärdering. Du ser affären utifrån ett helhetsperspektiv och är företagsam och drivande inom det ekonomiska och affärsmässiga området. Du är självständig, ansvarstagande, analytisk, strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten. Andra beskriver dig som positiv, socialt kompetent, serviceinriktad och med en god förmåga att samarbeta och kommunicera. En dynamisk, snabb och engagerad arbetsmiljö passar dig.Stadsmissionens Skolstiftelse är en idéburen organisation utan vinstutdelning som utbildar unga och vuxna i Mälardalen.
I stiftelsen finns fem skolformer – Grillska Gymnasiet och Grillska gymnasiesärskola, folkhögskola, sfi samt yrkeshögskola.
Med totalt 2600 studerande är stiftelsen Sveriges största fristående, idéburna skolorganisation. www.stadsmissionen.se/skola

ControllerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Constatera Search & Interim AB
Hemsida:
http://www.constatera.se

Ansökan

Referens:
Ekonomiansvarig
Webbplats:
http://www.constatera.se
Sista ansökningsdag:
2017-12-10
Övrigt:
Om du har frågor kontakta gärna rekryteringskonsult Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373. Ansök snarast, dock senast 10 december, genom att bifoga CV och ansökningsbrev via www.constatera.se eller genom att maila din ansökan till lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se. Urval och intervjuer sker löpande.


Senaste inkomna jobb