Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Serviceinriktad controller

Om tjänsten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Trafikkontoret i Stockholms stad arbetar för att vår huvudstad ska vara ren, vacker och trygg att bo och vistas i.

Trafikkontoret utvecklar trafik- och stadsmiljön för att skapa god säkerhet och framkomlighet. Vi arbetar med gestaltning av gator, torg, parker och kajer och vi ansvarar för belysning, gatuunderhåll, städning, snöröjning, klottersanering, samt skötsel av gatuträd och blomsterprogram. Ett av våra mål är att Stockholm ska vara världens mest tillgängliga huvudstad. Vi är ca 370 anställda och finns huvudsakligen i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Trafikkontorets budget för trafik- och gatuverksamhet omsluter 1,9 mdkr i löpande kostnader, 1,3 mdkr i intäkter och ca 1,0 mdkr i investeringsutgifter. Trafikkontorets ekonomienhet hör till den administrativa avdelningen. Ekonomienheten består i dagsläget av nio medarbetare varav sju controllers, en redovisningsansvarig och en ekonomiassistent. Enheten leds av en enhetschef. Nu söker vi två serviceinriktade controllers till vår grupp.

Vi erbjuder dig

- En utvecklande tjänst i en samhällsnära verksamhet där din insats verkligen gör skillnad
- En sund och trevlig arbetsmiljö
- Goda kompetensutvecklingsmöjligheter
- Stort nätverk inom Stockholms stad med många samarbetsytor
- Flexibel arbetstid och goda friskvårdsmöjligheter

Arbetsbeskrivning

Trafikkontorets ekonomienhet ansvarar för att ge service och samordna budget, uppföljnings- och redovisningsarbete för hela Trafikkontoret samt ansvarar även för projekt-, anläggnings- och budgetmodulerna i ekonomisystemet Agresso. Som controller på ekonomienheten arbetar du mycket verksamhetsnära. Du har ett nära samarbete med verksamhetsansvariga chefer från något eller några av verksamhetsområdena stadsmiljö, trafikplanering, anläggning och/eller tillstånd. Du tar fram underlag kopplat till verksamhetsbudgeten, analyserar utfall och ser till att alltid ”ligga steget före”. Du stöttar cheferna i bedömningar och hjälper till att vidareutveckla rutiner, rapport- och analysunderlag i ekonomisystemet Agresso och i Excel.

Du arbetar både med investerings- och driftsbudget, dels som controller åt en eller flera avdelningar och dels för kontoret som helhet. Även viss redovisning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

- Akademisk examen inom ekonomi från universitet eller högskola
- 1 års erfarenhet som controller i en roll som inneburit att du har haft utåtriktade kontakter i arbetet, till exempel genom att bistå chefer i budgetarbete eller motsvarande
- Erfarenhet av redovisning
- Mycket goda kunskaper i Officepaketet, framför allt i Excel, inkl. erfarenhet av arbete med avancerade Excelmodeller
- Erfarenhet av arbete i ett modernt affärssystem; såsom Agresso, SAP, Raindance eller motsvarande
- Då tjänsten bland annat innebär att skriva rapporter och andra dokument av hög kvalitet behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Meriterande:

- Erfarenhet av arbete i Agresso
- Erfarenhet av arbete i Excelerator

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vid följande kompetenser:

Du är trygg och stabil och har förmåga att självständigt driva ditt arbete framåt. Du är tydlig i din kommunikation och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du trivs i en stödjande funktion och är tillmötesgående i ditt bemötande och visar vilja att leverera lösningar och hjälpa andra. Vidare är du lojal och handlar i enlighet med fattade beslut, mål och riktlinjer. För dig är det lätt att förstå numeriska underlag och du löser numeriska uppgifter snabbt och korrekt. Du har förmåga att väga samman komplex information ur skriftligt material, analysera, bryta ner och lösa komplicerade problem samt producera egna dokument av hög kvalitet.

Varmt välkommen med din ansökan.


Övrigt

Läs mer om Stockholms stad som arbetsgivare: http://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholms-stad/

https://www.linkedin.com/company/stockholms-stad

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

ControllerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Stockholms Stad, Trafikkontoret, Administration

Ansökan

Referens:
2017/7737
Webbplats:
https://stockholmsstad.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:178197/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2017-12-03


Senaste inkomna jobb