Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Chefscontroller, Barn- och utbildningsförvaltningen, Buf 463/14

Om tjänsten

Varberg har unika möjligheter med sitt läge, havet och naturen. För att utnyttja den fulla potentialen ska Varberg utvecklas till ”Västkustens kreativa mittpunkt”. För att lyckas krävs nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vår Vision 2025 skapar förutsättningar för tillväxt i hela kommunen och en fantastisk livsmiljö. I Varbergs kommun bor drygt 60 000 invånare och befolkningen ökar stadigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. Barn- och utbildningsförvaltningen i Varberg ansvarar för verksamhet inom förskola, grundskola, gymnasieskola samt kommunal vuxenutbildning. Antalet anställda är ca 2400. Budgetomslutningen för 2015 är ca 1 300 mkr för Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområden.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Varbergs kommun söker en chefscontroller som kommer ha det övergripande uppdraget inom ekonomi-, personal- och lokalförsörjningsteamen. Du kommer att arbetsleda ca 20 medarbetare.

Vi behöver dig som kan vara drivande men också skapa trygghet med din kompetens i vårt utvecklingsarbete. Vårt mål på övergripande förvaltning är att utveckla enkla och tydliga rutiner, som stödjer verksamheten, så att rektors/förskolechefs uppdrag som pedagogiska ledare kan fullföljas. Vi behöver fortsätta utveckla analys och uppföljning så att våra resurser används optimalt till gagn för barnens/elevernas växande, kunskapsmässigt och socialt. Vi hoppas du vill bli en av oss i ”västkustens kreativa mittpunkt” Varberg. Välkommen med din ansökan!


ARBETSUPPGIFTER
Som chefscontroller ska du tydliggöra ansvar och roller mellan ekonomi, personal- och lokalförsörjning inom våra verksamhetsområden. Det kommer att krävas att du tar ett särskilt ansvar i det strukturella förändringsarbetet genom att dra upp riktlinjer som visar såväl kortsiktiga som långsiktiga lösningar

Arbetet kräver en hög grad av självständighet och resultatmedvetenhet. För att hantera uppdraget behöver du vara tydlig, strukturerad och en god kommunikatör.
Du har en vana att arbeta strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv och med stor öppenhet.
Du är en lagspelare som främjar utveckling genom framsynthet, ödmjukhet och samarbete
Du behöver vara omvärldsorienterad och vi ser gärna att du har med dig erfarenhet från annan verksamhet.
Du ingår i barn- och utbildningsförvaltningens ledningsgrupp och blir direkt underställd förvaltningschef.
Vi vänder oss till dig som har ledarerfarenhet och/eller ledaregenskaper som är förenliga med Varbergs kommuns vision 2025 och ledarpolicy.

KVALIFIKATIONER
• har ekonomisk högskoleexamen
• har ledarerfarenhet och/eller ledaregenskaper och som på ett självständigt och förtroendeskapade sätt kan leda arbetet i administrativa grupperingar
• har erfarenhet av personal-, ekonomi- och verksamhetsstyrning
• har goda kunskaper som bidrar till att utveckla och förbättra budget och verksamhetsprocesser
• kan vara en ledstjärna i det ekonomiska uppföljningsarbetet, med en tydlig koppling till mål- och resultatstyrning.

Vänligen bifoga, via Offentliga Jobb, betyg, examensbevis och i förekommande fall förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation.

ÖVRIGT
Intervjuer planeras till 7-9 januari samt eventuellt kompletterande intervjuer till den 16 januari.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

KoncerncontrollerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2015-03-01 Eller enligt överenskommelse.
Lön:
Individuell lönesättning, ange löneanspråk.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Varbergs kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen
Hemsida:
http://www.varberg.se

Ansökan

Referens:
Buf 463/14
Webbplats:
http://www.aditrorecruit.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=6940d284-31f8-4b85-b830-de28902bd42d&TK=15515102-24e4-4584-851f-5bb4c15f36ce
Sista ansökningsdag:
2014-12-15


Senaste inkomna jobb