Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Revisor till Revisionskontoret, Kristianstad

Om tjänsten

Gör skillnad. Varje dag.

Nu har vi möjlighet att välkomna en yrkesrevisor till Revisionskontoret med placering i Malmö eller Kristianstad utifrån ditt önskemål. Vi erbjuder dig ett övergripande, lärorikt och ansvarsfullt arbete med goda möjligheter att bredda dina kunskaper och utvecklas i din yrkesroll. Missa inte chansen att arbeta med ett spännande uppdrag och bli en del av vårt härliga team!

Revisionskontoret granskar på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna all verksamhet i Region Skåne. Både den verksamhet som bedrivs genom regionens nämnder och den som bedrivs i bolagsform. Revisionskontorets huvudsakliga mål är att förse de förtroendevalda revisorerna med underlag av hög kvalitet så att de ska kunna avlämna en väl underbyggd revisionsberättelse vid revisionsårets slut. Vårt arbete blir därmed ett viktigt bidrag i det demokratiska ansvarsutkrävandet.

Region Skånes revisionskontor består av sju medarbetare, varav tre är placerade i Kristianstad och fyra i Malmö. Hos oss på revisionskontoret får du en unik möjlighet att lära dig mer om alla delar inom regionens verksamhet. En vardag till bredden fylld med varierande kunskapsområden.

Här kan du läsa mer om Revisionskontoret:
https://www.skane.se/organisation-politik/om-region-skane/Organisation/revisionskontor/


ARBETSUPPGIFTER
Som yrkesrevisor kommer du, både i team och självständigt, att genomföra granskning av Region Skånes nämnder och bolag. Du leder och/eller medverkar i olika projekt som omfattar granskning av exempelvis hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, tandvård eller regional utveckling. Du granskar löpande nämndernas och bolagens verksamhet- och ekonomistyrning samt interna kontroll. Du kommer även att projektleda externa konsulter då sådana anlitas i delar av granskningen. Region Skånes räkenskaper granskas av externa konsulter.

Du kommer att vara sakkunnigt stöd till de förtroendevalda revisorerna i de aktuella nämnderna och bolagen. I arbetet ingår att ge en god service och kunskapsstöd till de förtroendevalda revisorerna. Vårt arbete präglas av ett stödjande synsätt och en öppen dialog mot förvaltningar, nämnder och bolag. Du kommer även att vara med och bidra till utveckling av revisionskontorets olika processer.
Vi erbjuder dig goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll genom fortlöpande intern och extern kompetensutveckling. Du är placerad centralt i Malmö eller Kristianstad beroende på ditt önskemål och arbetar i moderna lokaler.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig med högskoleexamen inom statsvetenskap, offentlig förvaltning eller ekonomi alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att lyckas i tjänsten krävs det att du har flerårig erfarenhet av granskning/utredning i offentlig verksamhet eller i större organisation.

Du bör ha god kunskap om offentlig sektor och demokratiskt styrda organisationer. Det är en fördel om du har erfarenhet av revision inom region, kommun, statlig myndighet eller liknande verksamhet. Därutöver ser vi gärna att du är SKYREV-certifierad kommunal yrkesrevisor eller har de utbildningar som krävs för en framtida certifiering.

I din roll som revisor ställs höga krav på en god analytisk förmåga då arbetet innebär kvalificerad analys av nämndernas styrning, ledning och resultat. Vi förutsätter att du känner ett stort engagemang för ditt arbete och har god förmåga att arbeta med flera uppgifter parallellt. Du har hög social kompetens, integritet och är strukturerad. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tillämpar löpande urval, varmt välkommen med din ansökan redan idag!

ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Revisorerna granskar årligen, på regionfullmäktiges uppdrag, all verksamhet inom Region Skåne. I revisionsuppdraget, som är ett av landets största, prövar revisorerna bland annat om verksamheten bedrivs på ett ändamålsenligt sätt och om räkenskaperna är rättvisande. I revisionsarbetet biträds de förtroendevalda revisorerna av revisionskontoret och externa specialister.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

RevisorVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning
Lön:
Enligt avtal.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Skåne

Ansökan

Referens:
A850664
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=0a6a0d24-3ea9-418b-922d-87757b2bae51&publishCode=AMS&TK=3b715bc3-4342-4320-9a09-f2ad709ceaf3
Sista ansökningsdag:
2019-03-11


Senaste inkomna jobb