Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Statistiker med inriktning cancerepidemiologi

Om tjänsten

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Avdelningen för onkologi vid institutionen för kliniska vetenskaper söker en statistiker med inriktning cancerepidemiologi med placering vid medicinarberget. Institutionen för kliniska vetenskaper representerar 15 olika ämnesområden som bedriver forskning och utbildning inom områdena: anestesiologi och intensivvård, biomaterialvetenskap, dermatologi och venereologi, gastrokirurgisk forskning och utbildning, transplantationskirurgi, kirurgi, obstetrik och gynekologi, onkologi, ortopedi, pediatrik, plastikkirurgi, radiofysik, radiologi, urologi samt öron-, näs- och halssjukdomar. Institutionen har också ett informationscentrum för ovanliga diagnoser. Institutionen är en av sex institutioner inom Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bearbeta stora datamängder och registerdata inom ämnet cancerepidemiologi. Du skall även bistå med statistiken för pre-klinisk forskning. En viktig del av arbetet utgör planering av nya stora datainsamlingar, innefattande utveckling av clinical record forms och klinometriska enkäter för atomiserade patient-rapporterade utfall (”PROMs”). I tjänsten ingår kvalificerad metodutveckling, införande av för epistatistiken ny matematisk statistik. Där ingår även att utveckla enhetens förmåga till grafisk presentation. Upprättande av databaser vid nya datainsamlingar ingår även.

Kvalifikationer

Sökande skall vara examinerad från en teknisk högskola med matematisk statistik som en viktig del. Hen behärskar programmering i STATA, SAS eller R samt ett grafiskt program som Python. Gedigen erfarenhet av klinisk epidemiologisk forskning är en nödvändighet. En annan nödvändighet är dokumenterad förmåga att införa ny matematik inom epistatistik på ett sätt som lett till resultat i form av empiriska studier inom medicinsk litteratur. Ett måste är även god förmåga att skriva statistiska metodavsnitt i medicinsk litteratur.

Anställning

Anställningen är tidsbegränsad under 12 månader, heltid med placering tills vidare vid institutionen för kliniska vetenskaper. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta:

Namn: Gunnar Steineck
Befattning: Professor
Tfn: 070 7387461
E-post: Gunnar.Steineck@gu.se

Namn: Per Karlsson
Befattning: Professor, avdelningschef
Tfn: 031 342 10 00
E-post: per.karlsson@oncology.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

BiostatistikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Göteborgs universitet
Hemsida:
http://www.gu.se/

Ansökan

Webbplats:
https://web103.reachmee.com/ext/I005/1035/main?site=6&validator=3038fcf1516ea1184a6da70a891f87da&lang=SE&rmpage=job&rmjob=9078
Sista ansökningsdag:
2019-03-06


Senaste inkomna jobb