Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Barnombudsmannen söker utredare statistikinr vik dnr 221:0807/15

Om tjänsten

I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän.
Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.
 
Anställningsbeskrivning                  
Barnombudsmannen söker nu en utredare med placering på program- och utrednings- enheten. Fokus för anställningen är att ta fram, bearbeta, analysera och presentera statistik till stöd för Barnombudsmannens uppdrag. I det ingår att handlägga ärenden och bistå övriga på myndigheten med att kvalitetssäkra dess dokument ur ett analys- och utredningshänseende.
I uppgifterna ligger ett särskilt ansvar för att vidareutveckla myndighetens arbetssätt inom ramen för vårt uppföljnings-och utvärderingsuppdrag samt självständigt planera och genomföra uppföljning, analys och utvärdering av barnkonventionens genomförande i kommuner, landsting och statliga myndigheter.
I arbetet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter, att föra dialog med barn och unga, andra aktörer och beslutsfattare samt att bevaka områden med bäring på barn och ungas situation i samhället.
Arbetsuppgifterna medför även att delta i myndighetens prioriterade verksamhet samt det löpande arbetet som att svara på remisser, brev och telefonsamtal.

Kvalifikationer                         
• Samhällsvetenskaplig högskoleexamen med inriktning mot statistik.
• Flerårig vana att använda SPSS.
• Goda kunskaper i statistiska undersökningsmetoder, särskilt i fråga om urvalsundersökningar
• Flerårig erfarenhet från arbete med statistik om barns och ungas livsvillkor, gärna i förvaltningsmyndighet. 

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.
   
Praktiska upplysningar
Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde 2016-01-01 och längst till 2016-07-10
Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan.
Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda.

För mer information, kontakta:
Anna Karin Hildingson Boqvist, chef program och utredning 08 - 692 29 66
Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare 08 - 692 29 76
Frida Enroth, facklig företrädare SACO 08- 692 29 86

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 2015-12-06. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida http://www.barnombudsmannen.se/barnombudsmannen/om-oss/lediga-tjanster/

Välkommen med din ansökan!

StatistikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Barnombudsmannen
Hemsida:
http://www.barnombudsmannen.se/barnombudsmannen/om-oss/lediga-tjanster/

Ansökan

Webbplats:
http://www.barnombudsmannen.se/barnombudsmannen/om-oss/lediga-tjanster/?rmpage=job&rmjob=23%26pp%3D10
Sista ansökningsdag:
2015-12-06


Senaste inkomna jobb