Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Credit Analyst till Resurs i Helsingborg

Om tjänsten

Resurskoncernen är ett av Nordens mest snabbväxande företag inom bank och försäkring. Vi är ett företag i ständig utveckling, med fokus på innovation och enkla, flexibla lösningar till både företag och privatkunder i Norden. Genom Resurs Bank och yA Bank erbjuder vi säljfinans- och betallösningar, privatlån och kreditkort. Dessutom erbjuder vi ovanligt okrångliga försäkringar genom Solid Försäkring. Resurskoncernen har mer än 700 anställda och verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Helsingborg. Resurs Holding är noterat på Nasdaq Stockholm. Genom åren har vi vunnit flera utmärkelser för våra produkter och tjänster.

Vill du arbeta med kreditanalys i ett framgångsrikt bolag i ständig tillväxt? Är du en problemlösare med god förmåga att presentera analyser på ett tydligt och visuellt sätt? Då kan vi erbjuda dig en spännande roll som Credit Analyst.

Arbetsuppgifter
Du har ett nära samarbete med kreditchefer och andra stakeholders i alla länder där banken är verksam och får möjligheten att arbeta med en produktbredd som går från små e-handelsfakturor till stora privatlån. Du arbetar i första hand med att:

Utvärdera och utveckla bankens kreditregelverk i nära samverkan med kreditcheferna i respektive land.
Validera och underhålla modeller som används för reserveringar för framtida kreditförluster (IFRS9).
Genom olika projekt stötta andra funktioner inom banken med data och analyser som är relaterade till bankens kreditrisk och beviljandeprocesser.


Beroende på din profil och ditt intresse så kan du även komma att arbeta med att:

Sätta upp och utveckla SAS- och SQL-databaser i samarbete med IT.
Säkerställa kvalitet, fullständighet och integritet i vår data.

Lämplig bakgrund
För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av att arbeta som analytiker inom Bank/Finans alternativt annan större verksamhet. Vi ser gärna att du har en utbildning inom statistik och/eller matematik alternativt inom ekonomi och med ett gediget intresse för och erfarenhet av Business Intelligence, prediktiva modeller och analyser, simulering samt statistiska metoder. Tidigare erfarenhet av att arbeta med SAS (Enterprise Guide och Miner) är starkt meriterande och vi ser att du har mycket goda kunskaper i engelska i tal såväl som skrift.

Det är av största vikt att du har en pedagogisk förmåga att förklara dina metoder och slutsatser på ett övertygande och professionellt sätt för beslutsfattare, som inte alltid har detaljkunskaper.

Vi värdesätter ditt engagemang, din personliga inställning och dina värderingar. Våra värderingar: Driven, Open, Innovative, Trustworthy genomsyrar både dig som anställd och våra affärer. Känner du igen dig i våra värderingar? Läs gärna mer om dem på www.resursjobs.com (http://www.resursjobs.com/)Vill du vara med på vår resa?
Vi rekryterar smarta, drivna människor som får stort ansvar och frihet, för vi tror att det är så de bästa idéerna kommer fram. Vi är stolta över Resurs-andan som kännetecknas av samarbete, öppenhet och kundfokus. Med tydliga värderingar som grund vågar vi testa nya vägar som leder till ännu bättre tjänster för våra kunder. Det ska vara kul och utvecklande att komma till jobbet!

I denna rekrytering samarbetar vi med SJR in Scandinavia. Är detta din nästa utmaning ser vi gärna att du ansöker snarast då vi arbetar med löpande urval. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson 040-66 55102. Varmt välkommen med din ansökan!

StatistikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Anställningstid enligt överenskommelse
Lön:
Lön enligt överenskommelse

Arbetsplats

Arbetsplats:
SJR
Hemsida:
http://www.sjr.se/

Ansökan

Webbplats:
https://jobb.sjr.se/jobs/63890-credit-analyst-till-resurs-i-helsingborg?promotion=24128-arbetsformedlingen
Sista ansökningsdag:
2017-12-22


Senaste inkomna jobb