Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Resurs Bank - Nordic Workforce Management Analyst

Om tjänsten

Resurs Bank är en av Sveriges mest snabbväxande banker och vi är marknadsledande inom finansiering för detaljhandeln. Några av våra största samarbetspartners inom finansiering i butik/e-handel är kedjor som SIBA, Bauhaus, NetOnNet, SOVA, Ticket, Hornbach, BMW och MIO. Resurs Bank erbjuder även sparkonton och lån, betal- och kreditkorten Supreme Card samt företagstjänster som fakturaköp och fakturabelåning.

Vår vision är att vara Nordens ledande nischbank och den bästa arbetsplatsen med mest nöjda kunderna och samarbetspartners. Vi sitter i nyrenoverade lokaler och erbjuder vi dig en arbetsplats med korta beslutsvägar, högt i tak samt goda möjligheter till både personlig utveckling. Nu söker vi dig till en ny tjänst som är placerad på huvudkontoret i Helsingborg.

Arbetsuppgifter

Inom Business Support ansvarar ca 160 medarbetare för bland annat kreditgivning till privat- och företagskunder inom bankens alla områden. Du ingår i funktionen Workforce management som ansvarar för Business Supports bemannings- och schemaläggningsprocesser, fördelning av samtalsvolymer, analyser och prognoser. 

För att hitta den optimala uppsättningen för våra nordiska kontor arbetar du strategiskt nära schemaläggning på intervallnivå för att möta prognostiserad belastning och för att prognos, bemanningsarbetet och servicenivåer i Norden hanteras enligt uppsatta rutiner med gemensamma processer och uppföljningsmodeller. 

Du arbetar huvudsakligen med prognosarbete, analys av historisk data och att producera statistiska rapporter. Du identifierar avvikelser, behov och problem samt tar fram lösningar på hur verksamhetens bemanningsplanering bör optimeras såsom utveckling och effektivisering av schemaläggning. 

Det ingår också att vara ett supportstöd tex vid schemaläggning och WFM system samt att vid behov kunna stötta bemanningsplanerarna genom att realtidsövervaka samt uppdatera och optimera schema.

Du har

Högskoleutbildning, gärna inom matematik och/eller statistik, och du är en utmärkt datoranvändare som är expert på Officepaketet. Flerårig erfarenhet av WFM inom call center-branschen är mycket meriterande. 

Du är 

Det är mycket viktigt att du tänker logiskt och problemlösande och att du har sinne för siffror. Vi vill att du har stark initiativkraft och att du har förmågan att arbeta självständigt. Du är en fena på att utifrån en stor datamängd bryta ut väsentligheterna och se samband utan att för den skull fastna i detaljer. För att lyckas med detta krävs det att du arbetar noggrant och strukturerat och du måste vara självgående. Du är nyfiken och noggrann. Dina personliga egenskaper och ditt intresse för analys och statistik väger tungt i urvalsprocessen.

Det är också viktigt att du trivs med att befinna dig i en flexibel miljö där det händer mycket och där riktlinjerna snabbt kan förändras. För din del innebär detta att du hela tiden måste vara beredd att anpassa dig till nya förutsättningar och ha förmåga att tänka om. Du behöver ha affärskänsla och vara villig att hugga tag i såväl små som stora frågor som dyker upp och komma med kreativa förslag på lösningar.

Intervjuer och urval sker löpande, varför tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Önskas ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med ansvarig chef, Dan Hedgate på 042-450 40 12, 0707-39 51 10.

 

 


Om Resurs Holding
Resurskoncernen, som verkar genom dotterbolagen Resurs Bank och Solid Försäkringar, är ledande inom retail finance i Norden och erbjuder betallösningar, konsumentlån och nischade försäkringsprodukter. Resurs har sedan starten 1977 etablerat samarbeten med fler än 1000 butikskedjor om sammanlagt 30 000 butiker. Därigenom har Resurs byggt en kundbas på cirka 5 miljoner privatkunder i Norden. Resurs Bank har sedan 2001 en bankoktroj och står under tillsyn av Finansinspektionen. Resurskoncernen har verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Vid utgången av 2014 uppgick antalet anställda till cirka 680 personer och låneportföljen till 14 miljarder kronor.

StatistikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Resurs Bank
Hemsida:
www.resurs.se

Ansökan

Webbplats:
http://www.resurs.se/jobb/jobb.jsp?RMURL=VacDetail%2Easpx%3FCommAdSeqNo%3D449%26pp%3D19
Sista ansökningsdag:
2015-12-22


Senaste inkomna jobb