Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

SSAB - HR Statistiker

Om tjänsten

Trivs du med att hantera siffror och analysera och lösa problem, ofta under tidspress? Tycker du om att arbeta självständigt och driva utveckling och förbättringar? Då kan du vara den vi söker. Placeringsort Oxelösund.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
HR Shared Services söker nu en HR Statistiker som kommer ingå i vårt HR IT-team. Arbetet innebär att du ansvarar för SSABs HR-statistik såväl globalt som lokalt i Sverige.

Du kommer göra en del månatliga fasta rapporter som levereras till olika intressenter inom företaget. Du kommer också vara behjälplig med att ta fram speciella analyser och utredningar samt delta i projekt.

I arbetet ingår att du skaffar dig goda kunskaper om våra HR-system och processer. Det är viktigt med förståelse för intressenternas behov då de är beroende av att få rapporterna i tid.

Rapporteringen görs idag med hjälp av Excel men en viktig del av arbetet är också att delta i ett projekt för utveckling av framtida rapporteringssystem.

Din profil
Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning mot statistik eller stor erfarenhet av en liknande roll. Du klarar att arbeta med stora datamängder och du har mycket goda kunskaper i Excel. Du talar och skriver obehindrat på svenska samt har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska.

Som person är du självgående, ansvarstagande, nyfiken och kommunikativ. Du är pedagogisk i din dialog och under presentation gentemot andra samt känner dig bekväm att tala inför mindre och större grupper. Du har ett strukturerat arbetssätt, är noggrann och analytisk samt har ett intresse för egen utveckling. Arbetet innebär också att du kommer att samverka med flera olika personer vilket kräver att du har en god samarbetsförmåga.

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Vi erbjuder
Hos oss på SSAB får du möjlighet att utvecklas både som människa och yrkesperson. Vi erbjuder dig en chans att få vara med på vår spännande resa där vi, som världens första stålföretag, tar klivet mot en fossilfri ståltillverkning. Vi värdesätter hållbarhet i våra produkter och processer men även hållbarhet mellan arbete och privatliv. SSAB har som stor global aktör möjlighet att erbjuda karriär både inom och utom Sverige för dig som drivs av det. Om du mer söker efter det balanserade familjelivet finns det med. Generösa friskvårdsmöjligheter, bra förmåner, möjlighet till visst distansarbete och flexibla arbetstider är också en del av erbjudande.

Vi arbetar aktivt för att skapa en hög trivsel och för att våra medarbetare ska ha rätt förutsättningar för sitt arbete. Som anställd hos oss får du ta del av flertalet förmåner inom friskvård, vardagslivet, pension och försäkring.

Sista ansökningsdag
25 februari 2019

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

I denna rekrytering samarbetar vi med Unik Resurs.

Vid frågor om tjänsten kontakta gärna
Peter Ardenfors, Ansvarig rekryterare Unik Resurs, tfn 072-744 34 95

Facklig information lämnas av Akademikerföreningen, Unionen och Ledarna som nås via vår växel på tfn 0155-25 40 00.

Vi undanber oss kontakter från rekryteringsföretag, annonssäljare och liknande beträffande denna annonsering.

StatistikerVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
SSAB EMEA AB

Ansökan

Webbplats:
https://www.unikresurs.se/lediga-tjanster/?mtrpage=assignment&mtrid=5861
Sista ansökningsdag:
2019-02-25


Senaste inkomna jobb