Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Byggnadsinspektör till Miljö- och Byggförvaltningen

Om tjänsten

Gällivare ligger 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor drygt 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och ett varierat kulturutbud. Närheten till vildmarken ger goda möjligheter till fritid och upplevelser av världsklass, året runt. Norrbottenskusten når man på ca 2,5 timme med tåg eller bil. Stockholm ligger ca 2,5 timme från Gällivare med dagliga flygförbindelser.

Här finns ett differentierat näringsliv och mineralutvinning är sedan decennier en huvudsaklig basnäring. Nya delar av Gällivare ska utvecklas i takt med att områden i Malmberget avvecklas, allt som följd av gruvnäringens fortsatta expansion. Det här är landets största samhällsomvandling i sitt slag. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 20 åren.

Verksamhetsbeskrivning
Under de närmaste åren ska Gällivare kommun bygga ett nytt samhälle och näringslivet
investerar miljarder i kommunen. Välkommen att dela den utmaningen med oss!

Miljö och byggförvaltningen är organisatoriskt en egen förvaltning. Nämnden för miljö- och byggfrågor är en myndighetsnämnd. Enheten handlägger bygglov, miljö och hälsoskydd samt livsmedels- och naturtillsyn.


Arbetsuppgifter
Miljö- och byggförvaltningen söker en medarbetare för arbete med tillsyn och handläggning av ärenden inom Plan- och bygglagens områden. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att handlägga bygglov och bygganmälan samt delta i byggsamråd, och OVK-kontroll, rådgivning till allmänheten och tillsyn enligt PBL.

Arbetet innebär regelbundna kontakter med andra myndigheter, byggherrar, konsulter och allmänhet. Det är av stor vikt att Du har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra, både internt och externt. Du kommer att arbeta själständigt och ingå i en grupp bestående av stadsarkitekt och byggnadsinspektörer.

Kvalifikationer
Du har en universitetsutbildning inom byggteknik, byggingenjör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som byggnadsinspektör. Erfarenhet av kommunal verksamhet med kunskaper om kommunallagen, förvaltningslagen, plan- och bygglagen är meriterande.

I övrigt skall Du känna stort engagemang för arbetsuppgiften och vara intresserad av byggnadsteknik och lagstiftningsfrågor. Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god datorvana samt vara utvecklings- och serviceinriktad.

B körkort erfordras.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Vi tar endast emot ansökan via: www.hrsupporten.se/gellivare.php
Till din ansökan vill vi ha med ett CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och önskar ingen rekryteringshjälp.

ByggnadsingenjörVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tillsvidare
Lön:
Månadslön Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Gällivare kommun
Hemsida:
www.gellivare.se

Ansökan

Referens:
M 338/2015
Webbplats:
http://www.hrsupporten.se/gellivare.php
Sista ansökningsdag:
2015-12-31


Senaste inkomna jobb