Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Kartingenjör till Detaljplaneringen

Om tjänsten

Med nära 120 000 invånare är Umeå en av Europas snabbast växande städer, vilket bland annat syns på alla byggkranar! Många fastighetsägare vill investera i vår stad och den snabba tillväxten medför ständig utveckling av bostads-, handels- och verksamhetsområden.

Detaljplanering är en del av Umeå kommun och vår huvuduppgift är att ombesörja fysisk planering genom detaljplaner och områdesbestämmelser. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi ska även verka för en god byggnadskultur samt en god stads- och landskapsmiljö.

Vi behöver resurs förstärka och söker nu nya medarbetare till detaljplaneringen. Vi söker dig som är kartingenjör, karttekniker eller motsvarande samt har intresse av plan- och byggfrågor.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer huvudsakligen att rita plankartor och arbeta med formell planhantering enligt PBL. Andra förekommande arbetsuppgifter är exempelvis systemunderhåll, lagring, arkivering av detaljplaner, utskick samt övrig administration som förekommer inom verksamheten. Då kartverksamheten bedrivs med stöd av olika programvaror så bör du ha kunskap i något/några av följande program: Auto CAD eller Focus Detaljplan. Du ska också ha ett stort intresse för att vilja utveckla dina CAD/GIS-kunskaper. Som övrigt handläggarstöd används bl.a. Public 360.

Om dig
Då du är ett plantekniskt stöd för övriga inom detaljplaneprocessen söker vi dig som har en examen från karttekniker-, kartingenjörs- eller yrkeshögskoleutbildning inom området.  Du har erfarenhet inom yrket med inriktning mot de ovan nämnda arbetsuppgifterna samt har goda datakunskaper i bland annat Auto CAD då du kommer att rita största delen av din arbetstid. Kunskaper i ritprogrammet Focus detaljplan eller likvärdigt, samt fastighetskunskap är meriterande.

Arbetsuppgifterna kräver att du är noggrann, lyhörd och serviceinriktad. Arbetet bedrivs i nära samverkan med övriga medarbetare på avdelningen och vi värdesätter god samarbetsförmåga. Kontakten med sökande och övriga intressenter i planprocessen är en central del av arbetet och det är därför viktigt att du tycker om och är bra på att kommunicera på ett tydligt och lösningsorienterat sätt.

Arbetet kräver B-körkort.
Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Förmåner
Vi har en rad förmåner som skapar förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och som ska underlätta din vardag. Som medarbetare hos oss på detaljplaneringen så kan vi erbjuda bland annat:

- utvecklande och självständiga arbetsuppgifter
- trevliga och kreativa kollegor
- regelbunden och relevant kompetensutveckling i form av t.ex. kurser, seminarier och studieresor
- flexibel arbetstid
- friskvådsbidrag och andra rabatter på olika aktivitetsmöjligheter
- gruppförsäkringar, däribland olycksfallsförsäkring och livförsäkring
- personalföreningen Sporren som erbjuder många olika aktiviteter. Flera av aktiviteterna är subventionerade eller rabatterade
- hos oss får du fler semesterdagar än vad som krävs i semesterlagen; 25 (tom 39 år), 31 (40-49 år) eller 32 (from 50 år) dagars semester per år, med möjlighet att semesterväxla dig till ytterligare 5 eller 6 dagar per år. Du får även ytterligare ledighetsdagar per år i form av 26 timmar i en timbankOm Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Civilingenjör, anläggningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Samhällsbyggnad, Plan och bygg

Ansökan

Referens:
2017/88
Webbplats:
https://umea.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:171747/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2017-12-14


Senaste inkomna jobb