Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Trafikingenjör

Om tjänsten

Vellinge kommun med sina ca 35 500 invånare ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen. Hos oss har du nära till både naturen och en stor arbetsmarknad. Vi är stolta över några av Sveriges finaste stränder, nöjda invånare, ett välmående näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv. Läs mer på Vellinge.se

Vi arbetar efter vår värdegrund; mod, trovärdighet, omtanke och glädje!

Nämnden för gemensam medborgarservice ansvarar för den Tekniska enheten i Vellinge kommun. Inom Tekniska enheten får du möjlighet att utvecklas nära tekniken och verkligheten. Du ingår i ett team om drygt 10 personer som tillsammans arbetar för att bl a planera, projektera och anlägga Vellinge kommuns allmänna gator, torg och parker. Vidare ansvarar Tekniska enheten för områden såsom trafik, gata, park, belysning, vatten- och avlopp samt driften av dessa.

ARBETSUPPGIFTER
Tekniska enheten i Vellinge kommun söker ytterligare en Trafikingenjör. Du kommer att ges möjlighet att arbeta brett och variationsrikt inom trafikområdet och verka för en säker och hållbar trafikmiljö. Trafik är något som engagerar många vilket innebär att du kommer att ha tät kontakt med allmänhet, entreprenörer, konsulter, myndigheter, politiker samt andra verksamheter inom kommunen. Du får en bred och omväxlande roll där du kommer att arbeta med kommunens trafiksäkerhetsarbete, granska och godkänna trafikanordningsplaner och hanterar lokala trafikföreskrifter, parkeringsfrågor, kollektivtrafikfrågor, vägvisning samt övrig myndighetsutövning såsom dispenser och tillståndsgivning. I arbetsuppgifterna ingår det att utreda trafiksäkerhetsärende, skriva tjänsteskrivelser, utforma trafikprojekt, svara på motioner och presentera ärenden i Tekniska nämnden. I tjänsten ingår det att ta fram utredningar och genomförande av åtgärder inom trafikområdet. Du är delaktig i projekt där trafikfrågor aktualiseras. Utöver detta kommer du även vara delaktig i detaljplane- och exploateringsarbete och i olika utvecklingsprojekt. Vi kan erbjuda en trevlig arbetsplats med stimulerande arbetsuppgifter med goda möjligheter till personlig utveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är civilingenjör inom väg- och vatten eller högskoleingenjör med relevant inriktning, alternativt inhämtat motsvarande kunskaper på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet inom trafikområdet och det ses som positivt om du har kommunal erfarenhet och ägnat dig åt myndighetsutövning. Om du har erfarenhet av att arbeta med upphandlingsfrågor inom Lagen om offentligt upphandling är det meriterande.

Vi söker dig som är engagerad , strukturerad och lyhörd med god förmåga att kommunicera på ett förtroendegivande sätt. Vidare är du samarbetsinriktad, kvalitets- och resultatmedveten samt är van att arbeta både självständigt och i team. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du har goda datorkunskaper, uttrycker dig väl i tal och skrift samt innehar B-körkort.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Civilingenjör, trafikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Vellinge kommun

Ansökan

Referens:
A731003
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=1b49334a-17cc-4d5d-a155-10e4237e8734&TK=7a9c919d-28f8-457f-a964-9749805abfd3
Sista ansökningsdag:
2017-12-11


Senaste inkomna jobb