Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Trafikplanerare hållbart resande till Huddinge kommun

Om tjänsten

Huddinge är en stor och växande Stockholmskommun med mer än 100 000 invånare. Här pågår en kraftfull utveckling som påverkar hela regionen. Här skapar vi goda livsmiljöer och ett växande näringsliv. Vi planerar, utvecklar och bygger ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

När du arbetar med samhällsbyggnadsfrågor i Huddinge har du en viktig roll i en större helhet. Vi sätter ramarna för samhällsutvecklingen och har ansvar från idé till genomförande. Ett nära samarbete mellan olika kompetenser är en av våra framgångsfaktorer. Vi arbetar också nära beslutsfattarna, politikerna, och den starka utvecklingen i kommunen ger ett stort fokus på samhällsbyggnadsfrågorna.

Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare och nu behöver vi bli fler. Läs mer på www.huddinge.se/samhallsbyggare

Trafik- och landskapssektionen

Trafik- och landskapssektionen ansvarar för att skapa goda förutsättningar för det hållbara resandet samt attraktiva och trygga offentliga miljöer för alla. Sektionen jobbar bl.a. med framkomlighet, trygghet, trafiksäkerhet och tillgänglighet för samtliga trafikslag samt mobility management. Vidare ansvarar sektionen för planering, projektering och byggande av parker, lekplatser och torg.Om arbetet
Som trafikplanerare med inriktning hållbart resande och detaljplaner arbetar du med beteendepåverkande åtgärder genom både kampanjer och fysisk planering.

Du driver och styr egna projekt inom området och ansvarar för att utveckla kommunens arbete med att utveckla och implementera beteendepåverkande åtgärder inom ramen för kommunens mobility managementplan. Du samarbetar med trafikingenjörer i de fall fysiska trafiksäkerhetsåtgärder behöver genomföras. Du kommer även ingå i teamet som arbetar med kommunens framgångsrika arbete med säkra skolvägar.

Andra delar inom mobility managament/hållbart resande är att hitta och genomföra beteendepåverkande åtgärder i samhällsplaneringen och skapa förutsättningar för hållbart resande. Här ingår bland annat att bevaka och hantera trafikfrågor i detaljplanearbeten.

I arbetet ingår även att besvara remisser och muntliga föredragningar för politiker, medborgare m.fl.Vi erbjuder

En utvecklande arbetsmiljö med stor möjlighet att kunna påverka hur människor lever idag och imorgon. Stort ansvar och frihet att lösa arbetsuppgifterna med nära samarbete med övriga avdelningar och förvaltningar. Huddinge kommun har en intressant och utmanande transportinfrastruktur uppbyggnad med flera stadsutvecklingsområden. Vi ska leverera minst 18500 bostäder längs den framtida spårvägen till år 2035. Till detta kommer all kringservice, skolor, arbetsplatser m.m. Ta chansen att vara med att utveckla framtidens nya stad i Flemingsberg, Kungens kurva och en helt ny stadsdel med ca 5000 bostäder. Där gång, cykel och kollektivtrafik prioriteras.

Du kommer att hamna på en arbetsplats med bra driv och öppet samarbetsklimat. På jobbet har vi kul och driver de frågor vi brinner för.Din profil
Vi söker dig som har högskoleutbildning och har några års erfarenhet av arbete med mobility management/hållbart resande. Lämpliga utbildningsinriktningar för att lyckas i rollen är civilingenjör med inriktning mot trafik/stadsplanering eller universitetsstudier med inriktning kommunikation, beteendevetenskap, eller samhällsplanering.

Det är meriterande med några års erfarenhet som trafikplanerare samt kunskap och erfarenhet kring detaljplanearbeten. Vi ser dock gärna att även du som är nyexaminerad söker tjänsten.

Har du kommunal erfarenhet ser vi det som meriterande.

För att lyckas i rollen som trafikplanerare är det viktigt att du som person är initiativtagande och kreativ och samarbetar med andra på ett smidigt och lyhört sätt. Andra egenskaper som är viktiga i rollen som projektledare är att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete effektivt och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har även god överblick och helhetssyn.Kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Huddinge Kommun med Experis Engineering. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Tomas Löfgren på telefon 08-764 2585.

Välkommen med din ansökan!

Civilingenjör, trafikVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Permanent
Lön:
Ej angivet

Arbetsplats

Arbetsplats:
Huddinge kommun

Ansökan

Referens:
33771
Webbplats:
http://www.aplitrak.com/?adid=dGxvZmdyLjkwOTU0LjMxMDFAbWFucG93ZXJub3JkaWNzLmFwbGl0cmFrLmNvbQ
Sista ansökningsdag:
2017-11-20


Senaste inkomna jobb