Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Byggnadsinspektör

Om tjänsten

Tomelilla kommun i Skåne, har drygt 13 000 invånare. Cirka 800 är anställda i kommunförvaltningen. Här på Österlen finns naturupplevelserna du behöver, maten du längtat efter och kulturen du inte visste fanns.

Vill du jobba som byggnadsinspektör hos oss med roliga och mycket omväxlande arbetsuppgifter?

Tomelilla kommun söker dig som är van vid att arbeta vid datorn, strukturerad, serviceinriktad och tycker om att var i daglig kontakt med kunder och kollegor. Hos oss får du arbetskamrater som jobbar med allt som har med samhällsbyggnad att göra, från skötseln av gator och fastigheter till utredningar, planering och myndighetsutövning.

ARBETSUPPGIFTER
Din roll blir att hantera myndighetsutövningen efter bygglov, det vill säga start- och slutbesked, protokoll från samråd med mera. Du kommer att ha daglig kontakt med byggherrar, kontrollansvariga och andra aktörer under själva byggprocessen. Du hanterar eldstäder med flera anmälningsärenden. I jobbet ingår även att hantera allmänhetens frågor om tekniska aspekter på byggandet.

Du kommer också att vara en viktig aktör i kvalitetssäkringen av ärendehantering och att det som byggs i Tomelilla håller rätt kvalitet. I din roll finns goda möjligheter till kreativa utmaningar och personlig utveckling.

I arbetet ingår att hålla tekniska samråd, granska handlingar som ritningar, kontrollplaner och tekniska beskrivningar med sikte på både bestämmelser och byggnadstekniska aspekter inför start- och slutbesked. I jobbet ingår att besöka byggarbetsplatser för besiktningar. Du arbetar både självständigt och i team.

KVALIFIKATIONER
Grundläggande byggutbildning på minst gymnasienivå. Du har gått utbildning till KA.

Du ska ha erfarenhet arbete med byggfrågor som konsult, entreprenör eller handläggare på kommunal eller statlig förvaltning med inriktning bygg eller bygglov.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Du ska vara obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Du är skicklig på att kommunicera kring tekniska och andra aspekter av byggnation.

Nedanstående är meriterande:
- Certifiering som KA.
- Högskoleutbildning inom bygg och arkitektur.
- Erfarenhet av ByggR eller ByggReda eller motsvarande annat registreringsprogram för bygglov.
- Erfarenhet från kommunal verksamhet på bygglovs- eller byggnadskontor eller teknisk förvaltning.
- Erfarenhet som projektledare på bygg- eller entreprenadsidan.

Som person är du mycket serviceinriktad och strukturerad. Du har god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer till dem du möter i ditt arbete.

Eftersom arbetsuppgifterna varierar över tid är du förändringsbenägen och har förmåga att anpassa dig till olika situationer.

Gott humör är också bra att ha i bagaget!

ÖVRIGT
Tomelilla kommun har rökfri arbetstid.

Finner vi rätt kandidat så förbehåller vi oss rätten att avsluta rekryteringen innan sista ansökningsdag.

Tomelilla kommun samarbetar med nätverket Tandemrekrytering Österlen.

Medarbetare sökes under förutsättning att tjänsten inte måste tas i anspråk av redan anställd personal eller personer med företrädesrätt.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vid problem med ansökan var god kontakta Aditro support.

Inför rekryteringsarbetet har Tomelilla kommun, tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Projekteringsingenjör, bygg och anläggningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid. Dagtid.
Tillsvidareanställning, tillträde: 2018-02-01 .
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Tomelilla kommun, Samhällsbyggnad

Ansökan

Referens:
A731700
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=d34b09e1-2a10-462c-bb3b-ebf902472881&TK=b98d7c3e-56f5-41f3-a73a-a38fe253d9da
Sista ansökningsdag:
2017-12-07


Senaste inkomna jobb