Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Projektingenjör med intresse för järnväg

Om tjänsten

Vill du vara delaktig i ett av regionens största järnvägsprojekt? Har du dessutom intresse för projektledning?
Vi söker nu för Trafikverkets räkning en nyexaminerad ingenjör, med intresse och kunskap inom järnväg, till en tjänst som projektingenjör med ett unikt programupplägg - där du varvar arbete i skarpa projekt med ett skräddarsytt kompetenspaket innehållandes allt från utbildningsmoment inom projektledning till presentationsteknik och målsättningsworkshops. Detta är förmodligen en av de bästa chanserna på länge att få raketstarta din karriär genom att arbeta i stora och komplexa projekt och samtidigt få lära dig allt om anläggningsbranschen.

OM TJÄNSTEN
Trafikverket är en ledande aktör kring långsiktig planering av transportsystem och ansvarar för väg- och järnvägstrafik samt luft- och sjöfart. Trafikverket fokuserar på samhällsutveckling med målet att dagligen utveckla och förvalta smart infrastruktur för att underlätta framkomligheten i Sverige.

Du kommer att tillhöra verksamhetsområdet Investering och arbeta med ett av de större järnvägsprojekten i regionen. Du kommer att arbeta från projektkontoret i Eslöv tillsammans med kollegor som besitter mycket god kunskap inom branschen!

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trafikverkets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
AcademicWork

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Trafikverket. Deras intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet

ARBETSUPPGIFTER
Som projektingenjör kommer du att få arbeta i ett av regionens största järnvägsprojekt och vara delaktig i att lägga grunden för framtidens infrastruktur i Sverige. I rollen som projektingenjör och kommer du att vistas i en utvecklande miljö med högt tempo och mycket eget ansvar. Det kommer vara stort fokus på din kompetensutveckling där du i samband med din anställning också startar ett nio månaders program som inleds med en grundlig introduktion och där du sedan får varva praktik med teori.

Du kommer att arbeta nära och direkt under en projektledare med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna. Den gemensamma nämnaren är att du snabbt får möjligheten att ta eget ansvar. Exempel på arbetsuppgifter:
* Biträda projektledare i alla förekommande projektledaruppgifter så att de genomförs och dokumenteras.
* Vara insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader.
* Biträda projektledarna med projektuppföljning avseende tid, kostnad, kvalitet, säkerhet, arbetsmiljö och miljö, samt att prognostisera slutkostnader.
* Kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader och gjorda beställningar.
* Medverka vid kontakter med myndigheter, projektörer, fastighetsägare mm.
* Bidra med erfarenhetsåterföring från projektens alla delar.

Utvecklingsmöjligheter:
Tjänsten som projektingenjör ger dig en unik start på karriären och alla möjligheter att utvecklas till en nyckelperson i en rikstäckande organisation där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som projektledare. Tillsammans med det skräddarsydda utvecklingsprogrammet får du bästa möjliga stöd för att snabbt ta dig an stort eget ansvar

VI SÖKER DIG SOM
* Har civilingenjörs-, högskole- eller gymnasieingenjörsexamen med inriktning mot järnväg
* Upp till två års arbetslivserfarenhet
* Mycket goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, då intern och extern dokumentation görs på svenska
* Har mycket god datorvana och kunskaper i Office-paketet
* Har B-körkort

Som person är du beredd att anta en personlig utmaning och utvecklas med organisationen. Du har ett stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar och räds inte att ta dig an nya arbetsuppgifter. Vidare är du en teamplayer som inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem.

ÖVRIG INFORMATION


* Start: Omgående
* Omfattning: 12 månader med goda chanser till förlängning
* Placering: Eslöv
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på mal02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!


Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Resor och transporter är en stor del av Trafikverkets vardag. Myndigheten arbetar varje dag, dygnet runt, för att det ska fungera. De bygger och sköter statliga vägar och järnvägar och ansvarar för långsiktig planering av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. Trafikverket utvecklar och förvaltar smart infrastruktur i samverkan med andra aktörer för att underlätta livet i hela Sverige. Verksamhetsområdet Investering genomför väg- och järnvägsprojekt över hela landet i form av nyinvesteringar och ombyggnadsåtgärder.

Trafikverket

Projekteringsingenjör, bygg och anläggningVillkor

Varaktighet och arbetstid:
6 månader eller längre, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
08:00-17:00
Lön:
Enligt avtal

Arbetsplats

Arbetsplats:
Academic Work
Hemsida:
http://www.academicwork.se

Ansökan

Referens:
14996994
Webbplats:
http://www.academicwork.se/jobad/projektingenjor-med-intresse-for-jarnvag/14996994?apply=1
Sista ansökningsdag:
2017-12-14


Senaste inkomna jobb