Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Borås Stad söker Ekonomichef till Sociala omsorgsförvaltningen

Om tjänsten

Det går bra för Borås. Vi är 110 000 invånare och växer i en folktät region där 1,5 miljoner människor bor inom 10 mil. Allt fler upptäcker också en stad inbäddad i parker och gröna områden där det alltid är nära till naturen men också till ett levande centrum med mötesplatser, ett rikt kulturliv och ett växande näringsliv.

Nu söker vi dig som vill ta rollen som chef för ekonomifunktionen i Sociala omsorgsförvaltningen. Du kommer att ha ansvar för ekonomiprocessen i en verksamhet som står inför både spännande utmaningar och fantastiska möjligheter. Välkommen till Borås!

Vi på Sociala omsorgsförvaltningen ser fram emot att träffa dig
Sociala omsorgsförvaltningen har som uppgift att skapa lika möjligheter för kommunens medborgare. Vi är en av fyra förvaltningar i det sociala klustret. Tillsammans har vi en unik möjlighet att jobba nytänkande, med ett helhetsperspektiv och mot gemensamma mål. Vår förvaltning är samtidigt i en spännande förändrings- och utvecklingsprocess där en översyn av ledning och styrning syftar till att stärka vår organisation. Fokus ligger på en balans mellan god ekonomi och god kvalitet där målen att uppnå en god arbetsmiljö, ökad hälsa och en positiv bild av förvaltningen driver oss.

Förvaltningen omsätter 650 miljoner kronor, har nära 1 000 medarbetare och driver verksamhet inom socialpsykiatri, personlig assistens, grupp- och servicebostäder samt det löpande omsorgsarbetet i kommunen.

Du får en viktig roll i vår organisation

Sociala omsorgsförvaltningen har fyra verksamhetsområden, en överförmyndarenhet och stödfunktioner för HR, kvalitet och utveckling och ekonomi. Som chef för ekonomifunktionen är du ansvarig för ekonomiprocessen, vilket innebär att du leder, stödjer, utvecklar och samordnar det övergripande ekonomi- och controllerarbetet inom förvaltningen.

Din roll innebär också att du ingår i förvaltningsledningen och tillsammans med övriga i ledningsgruppen har ansvar för att bidra till att Sociala omsorgsnämndens uppdrag uppnås och att förvaltningen utvecklas i en riktning mot god kvalitet och ekonomisk balans. Därför är det viktigt att du kan skapa goda förutsättningar för verksamhetens chefer att följa upp resultat och analysera sin verksamhet. Borås Stad arbetar med ekonomisystemet Agresso och verksamhetssystemet Stratsys för planering, uppföljning och rapportering.

I rollen ingår:

- Funktions- och personalansvar för medarbetare inom ekonomienheten.
- Ansvar för förvaltningens process för budget-, uppföljnings-, och bokslutsarbete.
- Ansvar för implementering av Borås Stads styrdokument och rutiner för ekonomiområdet.
- Analys, handläggning, beredning av underlag och rapportering till Sociala omsorgsnämnden.
- Att säkerställa att förvaltningens ekonomiarbete följer lagar och styrdokument för området.
- Intern kontroll avseende området ekonomi.
- Att svara för omvärldsbevakning utifrån förvaltningens behov inom ekonomiområdet och att genomföra introduktion och utbildning för ekonomiansvariga medarbetare i verksamheterna.

I dina arbetsuppgifter ingår också det övergripande ansvaret för nämndens samlade lokalbehov och IT-stöd.

Det här är vår bild av dig

För att lyckas i rollen som ekonomichef behöver du en väl utvecklad analytisk förmåga och kan driva egna processer effektivt och målinriktat. Genom ett tydligt och hjälpsamt förhållningssätt ger du också dina medarbetare verktygen och möjligheten att utveckla kvaliteten på sin verksamhet. I ditt CV har du en högskoleexamen inom ekonomi och goda kunskap i Officepaketet. Har du dessutom erfarenhet av ledarskap och arbete i en politisk organisation ser vi det som en stor merit.

Som person är du prestigelös, har lätt för att samarbeta och förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer. Du är samtidigt strukturerad, målinriktad och engagerad och arbetar proaktivt för att hitta nya lösningar och utveckla verksamheten.

Vi ser fram mot din ansökan

Borås Stad kan erbjuda ett utvecklande arbete och ett viktigt uppdrag för dig som vill vara med och skapa ett bättre liv för stadens invånare. Låter det intressant? Då vill vi att du hör av dig med din ansökan senast den 7 april.

I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13, pia.strandh@cordovan.se.

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på denna sida.

Kontaktpersoner

Pia Strandh
Senior rekryteringskonsult
073-340 92 13
pia.strandh@cordovan.se
Länk till den här sidan
http://cordovancareer.se/lediga-tjanster/?rmpage=job&rmjob=61&rmlang=SE

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Stadshuset

Ansökan

Webbplats:
http://cordovancareer.se
Sista ansökningsdag:
2019-04-07


Senaste inkomna jobb