Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonomichef Grästorps kommun

Om tjänsten

Uppdraget

Uppdraget som ekonomichef innebär att leda och utveckla ekonomiavdelningen som består av sex medledare. Du ingår i kommunens ledningsgrupp som driver Grästorps kommun framåt, i riktning mot vår vision och våra politiska mål. Du arbetar konsultativt mot kommunledning och våra politiker.

Ekonomiavdelningen har tre huvudsakliga arbetsområden: Redovisning och upprättandet av ekonomiska rapporter inklusive årsredovisningen, sammanhållande och drivande av arbetet med styrprocessen och den ekonomiska analysen samt finansiell planering och finansiell analys. 

Du ansvarar för att driva och utveckla kommunens styrprocess, där ekonomiska resurser kopplas till verksamhetens kvalitet. Styrprocessen omfattar kommunens arbete med strategisk plan och budget, uppföljning och årsredovisning.

Kvalifikationer

Du har en relevant högskoleutbildning inom ekonomiområdet.Du har arbetslivserfarenhet från kommunal sektor och du har erfarenhet från att driva förändringsarbete tillsammans med andra.Med ett uppskattande och tillitsfullt ledarskap som grund samskapar du utifrån mål och resultat. Ditt ledarskap baseras på kommunikation och dialog, där strategiska frågor kan drivas till resultat för våra invånare. Med känsla skapar du hållbara och tillitsfulla relationer. Du visar tillit och förtroende till medarbetare och kollegor.

Du har god pedagogisk förmåga – du kan förklara och tydliggöra komplexa ekonomiska frågeställningar och samband. Du är strukturerad och analytisk och tar ansvar för att se till helheten. Du är genuint intresserad av våra verksamheter, kunder och brukare och drivs av att bygga välfärd och skapa värde för de vi är till för. Du har förmåga att leda strategiskt arbete – med stor prestigelöshet. Du verkar i samverkan med andra och är lyhörd för verksamheternas och politikernas behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig ett spännande arbete i en positiv och innovativ organisation. Du kommer att komma in i ett välfungerande team med kompetenta och självständiga medledare. Vi har goda rutiner för ekonomistyrning och har under många år haft en stabil ekonomi med mycket uppföljning och teamwork. Vi är en liten kommun som kommer att behöva samverka mer och mer i framtiden för att klara det kommunala uppdraget. Vi står därför inför en rad förändringar under de kommande åren, där du kommer att spela en aktiv roll.

Om Grästorps kommun

I Grästorp skapar vi framtiden tillsammans! Vår vision är “Vi välkomnar framtiden, vi välkomnar förändring, vi välkomnar dig!

Grästorp ligger vackert söder om Vänern och mitt i Västra Götaland med närhet till Trollhättan, Vänersborg, Lidköping, Essunga och Vara. Här bor ca 5 700 invånare som lever med naturen som granne och har ett rikt föreningsliv och näringsliv med stor bredd.

Vi befinner oss i en spännande tid där vi tar oss an välfärden genom att tänka nytt och vi tillvaratar möjligheterna som den nya världen ger genom Grästorp 5.0. I Grästorp 5.0 arbetar hela kommunen med fem principer som vi tänker i allt vi gör; värdskap, medledarskap, helhetsperspektiv, digitalisering och innovation.

För mera information kontakta konsult Staffan Melin 070-689 46 24.

Välkommen med din ansökan snarast men senast 10 mars.

Alla kontakter behandlas med högsta sekretess och information.

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Fast anställning
Lön:
Månadslön - Fast lön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Astraia Consulting AB
Hemsida:
https://www.astraia.se/

Ansökan

Referens:
astraiaconsulting9
Webbplats:
https://www.astraia.se/jobs/9-ekonomichef-grastorps-kommun/?pnty_src=arbetsformedlingen
Sista ansökningsdag:
2019-03-10


Senaste inkomna jobb