Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonomichef

Om tjänsten

Räddningstjänsten Skåne Nordväst är ett kommunalförbund med tre medlemskommuner: Helsingborg, Ängelholm samt Örkelljunga med totalt ca. 192 000 invånare. Vi ansvarar för operativ utryckningstjänst och förebyggande skydd med målet att skapa trygghet för de som bor och vistas i våra kommuner. Under de närmaste åren förväntas flera kommuner ansluta sina räddningstjänster inom samarbetet Familjen Helsingborg till förbundet.

Räddningstjänsten Skåne Nordväst har idag ca. 270 anställda med en budgetomslutning på ungefär 180 miljoner kronor. Den centrala administrationen finns i Bårslöv, nära Helsingborgs södra infart från E6.
ARBETSUPPGIFTER
Har du gedigen erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete på en övergripande nivå? Motiveras du av att arbeta i en meningsfull verksamhet med fokus på samhällsnytta?

Som ekonomichef på Räddningstjänsten Skåne Nordväst har du en central och strategisk roll som stöd till ledningen och ett övergripande ansvar att leda och utveckla det strategiska ekonomiarbetet.

Arbetet förutsätter ett brett samarbete med chefer, medarbetare och med den politiska ledningen i förbundets Direktion (styrelsen). Du kommer att vara direkt underställd förbundsdirektören (VD) och ingå i förbundsdirektörens ledningsgrupp.

Du kommer att ansvara för och i tillämpliga delar arbeta operativt med redovisning, bokslut, budgetering, intern kontroll samt ansvara för affärssystemet Visma. Ekonomi- och verksamhetsstyrning samt uppföljning och analys är andra viktiga områden som du tillsammans med ledningen driver och utvecklar.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande.

Du är drivande och initiativrik inom dina ansvars- och arbetsområden och har förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Rollen kräver att du har en god kommunikativ förmåga och är skicklig på att redogöra för ekonomiska samband på ett pedagogiskt och tydligt sätt.

Ett stort engagemang och intresse för att lära känna verksamheterna är viktiga egenskaper för oss. Som person är du lyhörd, prestigelös och har lätt för att samarbeta och skapa relationer.
Du har arbetat som ekonom under minst fem år och arbetar nu som ansvarig för en ekonomifunktion på ett mindre eller medelstort företag, alternativt är redovisningschef/ekonomichef i en mindre kommun.

Du har också erfarenhet av att leda och driva förändringsarbete inom ekonomi- och verksamhetsstyrning.

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid.
Tillsvidareanställning, tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Räddningstjänsten Skåne Nordväst

Ansökan

Referens:
A730727 - 2017
Webbplats:
https://recruit.visma.com/Public/Apply.aspx?guidAssignment=018aaa7e-417d-4365-be9f-4a836ecae89d&TK=6c011840-201f-4e12-8c45-8d6b5ff84c25
Sista ansökningsdag:
2017-12-01


Senaste inkomna jobb