Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonomichef

Om tjänsten

Mörbylånga kommun på södra Öland är en tillväxtkommun med ca 15 000 invånare. Här kombinerar du den lilla kommunens fördelar med det korta avståndet till stadslivet i Kalmar. Här finns närheten till havet, naturen och kulturen och inom kommunen ryms Världsarvet Södra Ölands odlingslandskap.

Mörbylånga kommuns värdegrund är, Människan i fokus. Vi ansvarar för att tillsammans utveckla Mörbylånga kommun på ett kreativt och jämlikt sätt genom gott bemötande och god service, vi är öppna och tydliga, vi ser vår roll i ett större sammanhang, vi ansvarar för att hela verksamheten fungerar och når uppsatta mål och vi presterar mer när vi tillsammans tar tillvara våra erfarenheter och kompetenser. Det är viktigt för oss att du delar vår värdegrund och våra värdeord Ansvar – Tillsammans –Utveckling- KreativitetVälkommen att läsa mer om oss: www.morbylanga.se

Vill du bli en av oss?

VI ERBJUDER

Vi erbjuder en nyckelfunktion där du inom flera frågor och områden kommer att få representera kommunen. Ekonomiavdelningen är en central avdelning inom vår kommun vilken har i uppdrag att arbeta strategiskt och operativt. Förbereda och utarbeta beslutsunderlag i ekonomiska frågor samt ge service och stöd till samtliga förvaltningar, sektorer, politiker och chefer.

Ekonomiavdelningen arbetar med ekonomiuppföljning och analyser, bokslut, budget, prognoser, ansvarar för kommunens redovisning och finanshantering. Till din hjälp har du nio engagerade och kompetenta medarbetare inom avdelningen.ROLL OCH UPPGIFTER

Ekonomichefen biträder kommunchefen i ledning, styrning och utveckling av kommunens verksamhet med fokus på ekonomisk uppföljning och processer samt controlling verksamhet. I rollen blir du direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Viktiga uppgifter är att göra omvärldsanalyser, föreslå förbättringar samt ur ett helhetsperspektiv driva utvecklingsprocesser inom ekonomiområdet. Du kommer att vara föredragande av ekonomiärenden vid KS, KF samt ledningsgruppsmöten.

Vi vill att du vidareutvecklar och samordnar ekonomiavdelningens insatser så att politiker och kommunens chefer får bästa möjliga stöd och beslutsunderlag i ekonomiska frågor. Vår målsättning är att kommunen ska ha en långsiktig stabil ekonomisk utveckling. Som ekonomichef ansvarar du för avdelningens verksamhet, personal och arbetsmiljö och arbetar för att skapa förutsättningar för fortsatt bra samarbete och kompetensutveckling inom avdelningen.

VI SÖKER

Vi söker en erfaren och utvecklingsinriktad ekonom med högskole- eller universitetsexamen. Erfarenhet av redovisnings-, boksluts- och rapporteringsarbete samt mycket goda kunskaper i gällande lagar och regler. Goda kunskaper i Excel är ett krav och kunskaper i Visma ekonomi är meriterande. I och med ett arbetsgivaransvar för ekonomiavdelningen ser vi gärna att du har erfarenhet och intresse för en ledande roll, med viljan att utveckla och vara lyhörd inför dina medarbetare.


Då rollen som ekonomichef innebär ett betydande inflytande på kommunens fortsatta framgång är det av vikt att du kan ta ett stort eget ansvar och att du är en framåt och engagerad person med fokus. För att lyckas i rollen krävs också att du är analytisk, strukturerad, pedagogisk och lösningsorienterad. Du ser möjlighet till samarbete och utveckling. Vidare har du ett genuint intresse för avdelningens olika uppdrag samtidigt som du kan stödja såväl politiken som verksamheterna.

Som representant i ledningsgruppen liksom med många kontaktytor både externt och internt krävs att du är utåtriktad och har lätt för att kommunicera både i tal och skrift

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag!

Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter i ditt CV.

Vi tar emot din ansökan via databasen.

Har du frågor så är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Jonas Österbo 0768-998577, jonas.osterbo@unikresurs.seVäl mött!

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång

Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.

Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%
Tillsvidare
Lön:
Individuell

Arbetsplats

Arbetsplats:
Unik Resurs i Sverige AB

Ansökan

Webbplats:
http://www.unikresurs.se/lediga-tjanster/?mtrpage=assignment&mtrt=ams&mtrid=5156
Sista ansökningsdag:
2017-12-03


Senaste inkomna jobb