Warning: mktime() expects parameter 6 to be long, string given in /storage/content/84/159984/karriar.info/public_html/page/viewJob.php on line 38
Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonomichef - Oskarshamns kommun

Om tjänsten

Oskarshamns kommun har ett urstarkt näringsliv. Här finns ett av Sveriges tre kärnkraftverk, en världsunik forskningsarena, Scanias hyttproduktion för hela Europamarknaden och många andra starka stora och små företag. Oskarshamns kommun har ett attraktivt läge mitt på smålandskusten och en skärgård med 5 000 öar. I kommunen bor drygt 26 000 invånare som har direktkommunikation till Gotland och lika nära till Stockholm, Göteborg och Malmö. För mer information se www.oskarshamn.se

Som ekonomichef har Du det övergripande ansvaret för ekonomiavdelningen och dess 15 medarbetare. Huvudsakliga arbetsområden är månadsrapportering, prognoser, delårs- och årsbokslut, löpande redovisning, budget, finansieringsfrågor, intern kontroll mm. Budgetprocessen är en viktig del i det kommunala arbetet och processen är omfattande.

Tjänsten innebär ett nära samarbete och möten med de politiska beslutsfattarna, kommunledningen och olika förvaltningar. Rollen som ekonomichef innebär en stor del utvecklande arbete med omvärldsbevakning och analyser kring olika framtidsscenarier.

Vi vill att Du arbetar tvärfunktionellt ute i organisationen och stödjer verksamheten med olika analyser och uppföljningar.

Vi söker Dig som är Civilekonom eller har motsvarande relevanta högskoleutbildning. Vi vill att Du har flera års erfarenhet av att arbeta som chef i en större verksamhet inom redovisning och controlling. Vi ser att det är en fördel om Du har erfarenhet från offentlig sektor. Vidare så vill vi gärna att Du är van vid att göra presentationer på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Du har god kunskap i att arbeta i olika affärssystem och är van användare av Excel.

Som ledare trivs Du i rollen som coach och drivs av att ständigt utveckla verksamheten till att bli så effektiv som möjligt.

Du deltar i kommunkontorets förvaltningsledning och rapporterar till förvaltningschefen för kommunkontoret. Som ekonomichef deltar Du även i förekommande fall på kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges möten. Ekonomichefen deltar också i kommundirektörens verksamhetsledning.

Vi erbjuder Dig ett mycket stimulerande och utmanande arbete med en nyckelroll i en kommun med stora möjligheter.

Har du frågor så ta gärna en första kontakt med Håkan Cöster eller Anna Fransson vid Högström & Co. Du når dem via 0470-70 56 30. Din ansökan, sänder du senast den 14 december via www.hogstrom-co.se Aktuella tjänster.

Välkommen!

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Högström & Co Management AB
Hemsida:
http://www.hogstrom-co.se

AnsökanSenaste inkomna jobb