Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Enhetschef till Controllerservice

Om tjänsten

Välkommen till en arbetsplats där du är mitt i livet och samhället. Och gör skillnad varje dag. På riktigt.


Om arbetsplatsen

I Ekonomistöd finns det samlade ekonomi- och controllerstödet för Region Västmanland. Uppdraget är att erbjuda ett samordnat och kvalitetssäkrat stöd till Regionens chefer inom samtliga delar inom ekonomiprocessen. Ekonomi- och controllertjänsterna ska skapa värde för kunderna så de kan fokusera på sin kärnverksamhet. Inom Ekonomistöd arbetar idag ca 50 personer på följande enheter; Controllerservice, Redovisningsenheten, Ekonomiservice och Systemstöd Ekonomi.

Våra controllers och ekonomer inom Controllerervice arbetar nära verksamheten och dess ledning, förvaltningarnas ekonomistaber för att stödja dem i hela ekonomiprocessen och dess planering, budget, prognos, analys, uppföljning och utvärdering. Målet är att kunna stödja i styrprocesserna genom att kvalitetssäkra information och beslutsunderlag för att därmed bidra till att verksamheten utvecklas på bästa sätt. Vi stöttar i allt från redovisningsfrågor till avancerad controlling och är ett nära verksamhetsstöd i stora komplexa ekonomifrågor men också operativa frågor såsom månads- och delårsrapporter och bokslut, samt strategiskt utifrån ett Regionperspektiv.

Vi söker nu en enhetschef som vill vara med och fortsätta att utveckla vår verksamhet!  

Arbetsbeskrivning

Som enhetschef är din huvuduppgift att leda, samordna och utveckla verksamheten i nära samarbete med enhetens uppdragsgivare. Du har personal- budget- och verksamhetsansvar och ansvarar för att din verksamhet når de mål som ställs. Du planerar enhetens verksamhet och arbetar med ständiga förbättringar för att skapa effektiva och enkla arbetssätt. Genom ditt ledarskap stödjer du och utvecklar medarbetarnas kompetens och verkar för ett kreativt samarbetsklimat så väl inom enheten som regionen. 

Du har en god förmåga att tolka och omsätta intentionerna från ledningen i det praktiska arbetet med styrningen och uppföljningen för hela organisationen. Enheten består idag av 30 medarbetare och du coachar dina medarbetare till att leverera önskat resultat och till att beslutade arbetssätt följs. Du ingår i HR- och Ekonomistöds ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetschefen.

Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet i förändring, där stora krav ställs på samarbete internt och externt. Du har ett ledarskap som engagerar och skapar förståelse för att verka i en miljö där en ny kultur och fungerande verksamhetsförutsättningar utarbetas över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med ekonomiinriktning alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Du har flera års erfarenhet från chefsroller med personalansvar samt gärna erfarenhet från arbete inom offentlig verksamhet. Erfarenhet från ekonomichefsarbete är meriterande. 

Ditt ledarskap präglas av handlingskraft, omtanke och mod. Du har förmåga att skapa goda förutsättningar för dina medarbetare genom att utmana och inspirera, engagera, återkoppla och skapa delaktighet. Du är kommunikativ i ditt ledarskap och har förmåga att skapa närhet i en geografiskt spridd organisation. Du är drivande, resultat- och målinriktad som trivs i ett arbete som karakteriseras av gott samarbete, kundperspektiv och flexibilitet. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är som person strukturerad och ordningsam. 

Anställning

Tillsvidare 100%, tillfälligt chefsförordnande kan komma att tillämpas, tillträde efter överenskommelse 

 

Välkommen med din ansökan senast den 28 november

Urvalsarbete och intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden varför vi ber dig att skicka din ansökan snarast möjligt! 
Bifoga inte betygshandlingar med din ansökan, dessa ber vi dig ta med vid en eventuell intervju. 
Region Västmanland eftersträvar mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund för att möta framtidens behov.

Vi samarbetar med "Jobba i Västerås". Besök deras hemsida, jiv.se för att få information om Västerås och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid en flytt till Västerås.

Vi tackar nej till dig som säljer alla slags rekryteringstjänster.

Region Västmanland är en av länets största arbetsgivare med ca 7 000 anställda. Vår huvuduppgift är att bidra till ett gott liv för västmanlänningar. Det gör vi genom att arbeta med hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur, näringslivsfrågor, kollektivtrafik och miljö. Västmanland har ett centralt läge i Mälardalen. Här finns bra boende, service och kommunikationer samt goda förutsättningar för en rik fritid.

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Region Västmanland
Hemsida:
http://www.ltv.se

Ansökan

Webbplats:
http://web103.reachmee.com/ext/I019/791/main?site=6&validator=353b1e8679877d15d8848601763645be&lang=SE&rmpage=job&rmjob=4291
Sista ansökningsdag:
2017-11-28


Senaste inkomna jobb