Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

FASAB söker pedagogisk Ekonomichef, Stockholm

Om tjänsten

Går du igång på ordet affärsfokus? Är du bra på att skapa förtroende och gillar människor? FASAB är ett servicebolag som tillhandahåller administrativa tjänster åt fem fackförbund och dess A-kassor. Som ny ekonomichef kommer du att ha det övergripande ansvaret för ekonomistyrningen och redovisningen samtidigt som du har en nyckelroll i vårt förändrings- och affärsutvecklingsarbete. Du rapporterar till VD och sitter med i ledningsgruppen, men har inget personalansvar då den löpande redovisningen i huvudsak sköts av vårt SSC. Välkommen till vårt trevliga kontor vid Odenplan, där vi sitter ca 35 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Övergripande ansvar för ekonomin i FASAB
- Granska och kvalitetssäkra redovisningen
- Ansvar för ekonomirapportering, såsom budget, prognoser, månadsutfall och bokslut
- Ekonomistyrning genom analys, uppföljning och utveckling av verksamheten
- Arbeta med ständig vidareutveckling, förbättring och effektivisering av processer och verktyg för rapportering och uppföljning
- Ledningsgruppsarbete med ledarskapsfokus och affärsutveckling
- Ha en stöttande funktion mot enheterna internt och kunderna externt
- Involverad i upphandlingar

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har högskoleexamen i ekonomi/redovisning alt motsvarande. Du har minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet och framförallt goda kunskaper i redovisning. Kanske har du arbetat som SSC-chef eller har erfarenhet av att driva redovisningsbyrå eller liknande? Eller har du arbetat med kvalificerat redovisningsarbete och business controlling och vill ta nästa steg som ekonomichef? Det är en fördel om du har erfarenhet av förändringsledning och du kan också komma att ha nytta av tidigare erfarenhet från arbete i kommun eller ideell sektor.

Personliga egenskaper
Som Ekonomichef arbetar du nära VD och bidrar med driv och affärsutveckling, men du kommer också att ha en viktig roll i att stötta enheterna internt och kunderna externt genom att förklara verksamheten och kundnyttan. I det arbetet kommer du ha stor nytta av att du är trygg, pedagogisk och lyhörd. Vi tror att den kommunikativa förmågan kommer vara en framgångsfaktor. Vi hoppas att du, liksom vi, också tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Som Ekonomichef på FASAB erbjuds du:

- En bred roll i ett affärsdrivet och utvecklingsorienterat bolag med högt i tak
- Vi erbjuder också personlig och yrkesmässig utveckling samt bra förmåner och möjligheter till träning och friskvård
- Vår kultur präglas av uppmuntran, samarbete och medmänsklighet och vi tror på att mångfald gör oss mer effektiva och kreativa.

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid

Arbetsplats

Arbetsplats:
Meritmind AB Stockholm
Hemsida:
http://www.meritmind.se

Ansökan

Webbplats:
http://meritmind.se/karriar/fasab-soker-pedagogisk-ekonomichef-stockholm/
Sista ansökningsdag:
2018-11-13
Övrigt:
I denna rekryteringsprocess samarbetar FASAB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsulterna på Meritmind, Annika Vermunt på 070-106 08 31 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.


Senaste inkomna jobb