Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Projektledare till Scanias Projektkontor sökes

Om tjänsten

Är du en ledare? Vill du ha möjligheten att påverka och göra skillnad? Att leda utveckling av ett produktområde från koncept till kund? Vill du jobba med ett fantastiskt gäng som aldrig ger upp?

Vi söker nu drivna projektledare till Scania Project Office.

Scania Project Office leder företagets viktiga tvärfunktionella utvecklingsprojekt, från koncept till industrialisering av färdiga lastbilar, bussar och motorer. Vi arbetar parallellt med företagets centrala projekt i alla mognadsstadier, med deltagare från samtliga delar av företaget och inom koncernen. Vi leder också projekt inom andra för Scania centrala områden, t ex inom Business Process & IT.

För oss på projektkontoret är vardagen en dynamisk miljö där olika tvärfunktionella frågeställningar och utmaningar ständigt dyker upp. Det ger dig som projektledare möjlighet att utvecklas och få en unik helhetsförståelse för Scanias affär. Avdelningen kännetecknas av en stor framåtanda, driv och sammanhållning samt stor vilja att utvecklas både professionellt och som individer.

Dina uppgifter
Projektledarrollen hos oss är mycket varierande och stimulerande. Varje dag du är på jobbet påverkar du Scanias framtid genom att driva, samarbeta, tydliggöra och vägleda kollegor, medarbetare och chefer mot uppsatta mål. Du har fokus på både helhet och detaljer, jobbar proaktivt och strategiskt. Du stimulerar till engagemang och delaktighet, hanterar risker och agerar direkt på avvikelser. Du nyttjar effektivt både din egen och andras kunskap och erfarenhet och vågar ta dig an utmaningar i alla former. Du har ett högt fokus på leveranser och kvalitet i dessa.
 
I rollen som projektledare kommer du att driva ett eller flera tvärfunktionella projekt med stöd av Scanias huvudprocesser. Du är projektets representant i företaget och redovisar regelbundet projektläget för Scanias ledning.
 
Tjänsten innefattar bland annat att styra projektarbetet, säkerställa att nödvändiga beslut tas, samt att hantera och kravbalansera tekniska och kommersiella frågeställningar. Exempel på aktiviteter kan vara att samordna tidsplanering, riskhantering, kostnadskliniker och projektmöten. Arbetet sker i nära samarbete med objektledare samt med representanter från marknad, produktion och inköp med flera.
 
Scania har många projekt gemensamt inom VW-gruppen, vilket innebär internationella kontakter och arbetsuppgifter.
 
Just nu söker vi projektledare inom ett antal centrala områden men alltid med ett helfordons- och kundfokus:

Autonoma system för självkörande fordon
Drivlina - motor, växellåda, axlar, avgasefterbehandlingssystem. Interna projekt och projekt inom VW truck & bus.
Elektrifiering av våra fordon
Projekt riktade mot lagkravsuppfyllnad av våra produkter
Business Process & IT
Förnyelsebara bränslen


Din profil
Vi söker dig som lockas av att driva omfattande projekt samt att tillämpa och utveckla våra arbetssätt. Du är civilingenjör eller motsvarande och har mångårig erfarenhet av produktutveckling och ledarskap. Har du också haft personalansvar är det meriterande.
 
Som person är du engagerad och strukturerad och du gillar ett högt tempo. Du trivs med att arbeta självständigt och med teamets resultat i fokus. Du är utåtriktad och har god förmåga att utveckla och upprätthålla ett brett kontaktnät på alla nivåer, samt är komfortabel med att presentera och rapportera inför större grupper. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
 
För ytterligare information kontakta gärna:
Sofia Helin, 08-553 82895 (Autonoma system för självkörande fordon)
Jenny Lugnfors, 08-553 80388 (Drivlina)
Mikael Pärssinen 08-553 862 56 (Elektrifiering och lagkravsuppfyllnad)
Ikaros Dimitriou 08-553 50 268 (Business Process & IT, tjänsteutvecklingsprojekt, hyttprojekt)
Jonatan Persson 08-553 527 97 (Förnyelsebara bränslen, chassiprojekt)
 
Ansökan
Har Du rätt profil och lockas av våra utmaningar? Varmt välkommen med din ansökan. Ange gärna vilket eller vilka områden du är intresserad av. Urval sker löpande. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.
Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20175227 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Heltid
Tillsvidare
Lön:
Lön enligt avtal

Arbetsplats

Arbetsplats:
Scania CV AB
Hemsida:
career.scania.com/

Ansökan

Webbplats:
http://www.scania.com/group/en/available-positions/?job_id=11309
Sista ansökningsdag:
2017-12-04


Senaste inkomna jobb