Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Skogsstyrelsen söker Ekonomichef till Jönköping

Om tjänsten

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor som rör skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation och friluftsliv, samt att öka medvetenheten om skogens betydelse.Arbetsuppgifter

Som ekonomichef leder du ekonomienheten som ingår i den administrativa avdelningen.

Ditt team består av ett tjugotal medarbetare med hög kompetens inom bokslut och controlling samt upphandling och verksamhetsutveckling. Nära samarbete finns med ansvariga inom HR, lön och faktura/anläggningsredovisning. Ekonomichefen har personal- och budgetansvar och ingår i Skogsstyrelsens ledningsgrupp, vilket innebär att du bidrar till myndighetens ledning och utveckling i ett helhetsperspektiv. Distansledarskap förekommer för delar av enhetens medarbetare.

Du har övergripande ansvar för myndighetens processer avseende strategi, verksamhetsplanering, uppföljning och årsredovisning samt verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och utvecklingsarbete samt relevant högskoleutbildning inom ekonomi. Du har dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt ledarskap inom offentlig eller privat sektor. Du har förmåga att stödja, leda och utveckla såväl dina medarbetare som processer och organisation mot gemensamma mål. Du kan omsätta vision och verksamhetsidé genom att prioritera, sätta mål, följa upp och återkoppla resultat.

Du är förändringsinriktad och har helhetssyn i ditt arbete. Du stimuleras av att verka i ett brett samhällsperspektiv och har ett övergripande intresse för samhällsfrågor. För att lyckas i rollen är det viktigt att kunna hantera de krav som ställs i en offentlig verksamhet men även ha kompetens inom konkurrensutsatt uppdragsverksamhet.

Som person är du kommunikativ och har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Ditt ledarskap kännetecknas av samarbete, nytänkande, närvaro, lyhördhet och förtroende för dina medarbetares kompetens vilket skapar delaktighet och ansvarstagande i arbetsgruppen.

Stationeringsort: Jönköping

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Skogsstyrelsen med Ny Position. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Erica Segolsson på Ny Position 036-330 09 00 eller Martina Trygg, avdelningschef på Skogsstyrelsen 036-35 94 37.

Skogsstyrelsen tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden (upp till fem år) med möjlighet till förlängning. I grunden finns en tillsvidareanställning inom Skogsstyrelsen.

Fackliga företrädare är för SACO Amna Krupic tfn 0522-645708, för ST Gun-Marie Bäckström tfn 090-158333 och för GS Jan-Olof Larsson 010-4708396.

 Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning/CV via länken nedan senast den 11 januari 2015.

 Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Vi ser därför gärna att både män och kvinnor, liksom sökande av olika etnisk bakgrund söker denna tjänst. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100%. Tillträde: Enligt ök
tillsvidareanställning
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Administrativa avdelningen

Ansökan

Referens:
2014/60
Webbplats:
http://skogsstyrelsen.mynetworkglobal.com/what:login/jobID:47923/where:1/
Sista ansökningsdag:
2015-01-11


Senaste inkomna jobb