Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Upphandlings- och controllerchef

Om tjänsten

Kommunstyrelseförvaltningens ekonomiavdelning har det övergripandet ansvaret för kommunens ekonomi samt har en service- och stödfunktion till övriga förvaltningar. Inom avdelningen arbetar vi med ekonomi och upphandling.

Vår värdegrund är Kund, Ansvar och Glädje

Vi söker en enhetschef som Upphandlings- tillika Controllerchef till Härnösands kommuns ekonomiavdelning.

Arbetsuppgifter
Upphandlings- och Controllerchefen äger ett systemägaransvar för budgetsystemet samt att ansvara för kommunens måluppföljning. Upphandlings- och controllerchef ingår i ekonomiavdelningen ledningsgrupp.

I rollen som controllerchef ansvarar du för att utveckla controllerarbetet i Härnösands kommun och är chef för en controllergrupp bestående av 9 medarbetare. Upphandlings- och Controllerchefen ansvarar för att driva och utveckla prognos- och budgetprocesserna samt driva och genomföra utbildningar inom ekonomiområdet.

Ekonomiavdelningen jobbar kontinuerligt med att uppdatera sina processer vilket innebär att controllerchefen ansvarar för att arbetsuppgifter och processer inom sitt verksamhetsområde är väl dokumenterade. Säkerställa att controllers utgör en strategisk och operativt stöd i ekonomiska frågor till förvaltningschefer och enhetschefer.

I rollen som upphandlingschef ansvarar du tillsammans med fem medarbetare för kommunens övergripande upphandling. Kunskap om upphandling är meriterande.

Kvalifikationer
Ekonomisk examen på högskolenivå eller utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig. Vi ser gärna att du har varit chef samt haft uppdrag inom en ekonomiavdelning i ett större företag i minst fem år. Du skall ha goda allmänna datorkunskaper samt erfarenhet och mycket goda kunskaper i Visma RoR eller liknande ekonomisystem, budgetsystem, verksamhetssystem (exempelvis Stratsys), MS Excel, MS Word och Powerpoint samt kunskap och analysverktyg.

Egenskaper
Förmåga att leda ett team till att nå uppsatta mål. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. I arbetet ingår också att ge råd och stöd inom ekonomiområdet samt att driva projekt, varför din pedagogiska förmåga är viktig. Genom din kommunikativa och analytiska förmåga bidrar du till verksamhetens utveckling och måluppfyllelse. Stor vikt fästes vid förmågan att ta egna initiativ och viljan till gott samarbete.

Arbetstid/varaktighet
Tillsvidareanställing. Vi tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande om 4 år med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön
Individuell lönesättning

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Kommunen tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

EkonomichefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:

Heltid/

Ej specificerat
Lön:
Individuell lönesättning

Arbetsplats

Arbetsplats:
Härnösands Kommun
Hemsida:
http://www.harnosand.se

Ansökan

Webbplats:
https://www.harnosand.se/tjanster?rmpage=job&rmjob=1342
Sista ansökningsdag:
2017-11-30


Senaste inkomna jobb