Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Ekonomidirektör

Om tjänsten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.


Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.Vill du leda kommunens ekonomiska utvecklingsarbete?
Ekonomidirektören ska gå i pension och vi söker dig som vill ta över.

Du får vara delaktig i kommunens kommande visions- och strategiarbete. 

Avdelningen för ekonomi och upphandling med 28 medarbetare består av en redovisningsenhet, upphandlingsenhet och Ekonomi & Analys. Redovisningsenheten med tio medarbetare ansvarar för kommunens externredovisning, upprättar hel- och delårsbokslut, ansvarar för finansfrågor, bolagsfrågor och internkontroll. Upphandlingsenheten med tio medarbetare har till uppdrag att leda, samordna, stödja och genomföra upphandlingar till kommunens samtliga verksamheter. Ekonomi & Analys med fem medarbetare ansvarar för ekonomisk planering och uppföljning samt beslutsstödsystem och fastighetsstrategiska frågor.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Arbetsuppgifter
Som ekonomidirektör i Kristianstads kommun har du det övergripande ansvaret att leda kommunens ekonomiska utvecklingsarbete med processer för ekonomistyrning och upphandling i fokus. I arbetet som ekonomidirektör har du en kommunövergripande strategisk funktionsledarroll inom ekonomiområdet.

I funktionsansvaret ingår budget, uppföljning av resultat, mål, resurser och metoder samt finansieringsfrågor. I din roll ansvarar du för samordning och resultatuppföljning för den kommunala bolagskoncernen. Du fungerar som sakkunnig till kommunstyrelsen och i kommunstyrelsens arbetsutskott där din kompetens i kombination med information baserad på omvärldsanalys är av vikt.

I ditt arbete arbetar  du utvecklingsinriktat och ser möjligheterna med digitalisering för att effektivisera processer och ge bättre service. Som ekonomidirektör är du direkt underställd kommundirektören och ingår i ledningsgrupp samt strategisk chefsgrupp. Du blir direkt chef över sju medarbetare, fem på Ekonomi & Analys och två enhetschefer. I rollen har du många kontaktytor inom och utanför organisationen.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska arbeta med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har minst kandidatexamen inom ekonomi. Självklart har du erfarenhet av att arbeta med kvalificerat ekonomiarbete och verksamhetsstyrning på central strategisk nivå i större organisation. Självklart har du goda kunskaper om redovisning. Du har jobbat som chef, arbetat med arbetsmiljöfrågor och har förståelse för de demokratiska spelreglerna och samverkansprocesserna i en kommun. Vi vill att du har erfarenhet av politiskt styrd organisation. Du kan hantera Officepaketet, Excel och kan kommunicera väl både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du har ledarskapsutbildning.

Naturligtvis har du fallenhet för att jobba med både människor och siffror. Du är kommunikativ och kan anpassa budskap till olika mottagare - helt enkelt att du har förmåga att omvandla ekonomiska resonemang till ett språk som också icke-ekonomer kan ta till sig. För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument.Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Placering är centralt i Kristianstad i Rådhus Skåne med moderna lokaler i direkt närhet till tåg och buss.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta kommundirektör Christel Jönsson på 044-13 65 95 eller HR-direktör Johanna Näslund på 0733-13 53 91.

Sista ansökningsdag är 2019-03-05.

Välkommen med din ansökan via länken nedan tillsammans med CV och personligt brev. Har du frågor om hur du gör din ansökan kontakta systemets support på 0520-58 00 50 eller via supportrutan.

I Kristianstads kommun tillämpas heltid för alla, vilket innebär att alla medarbetare med tillsvidareanställning har rätt till heltid och deltid är en möjlighet. Rökfri arbetstid tillämpas.

Ekonomidirektör/FinanschefVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100 %. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Kristianstads kommun

Ansökan

Referens:
KLK-2019/89
Webbplats:
https://kristianstad.varbi.com/what:job/jobID:249765/type:job/where:1/apply:1
Sista ansökningsdag:
2019-03-05


Senaste inkomna jobb