Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Enhetschef till Lödöse museum

Om tjänsten

Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen. Vi gör natur- och kulturarvet tillgängligt och levande på våra museer men också genom verksamhet med fokus på hantverk, slöjd, natur- och kulturmiljö, arkeologi och konservering. Genom förebyggande och konsultativa insatser bedriver vi även ett framtidsinriktat utvecklingsarbete i hela regionen.BeskrivningLödöse museum berättar Göta älvdalens kulturhistoria med särskilt fokus på medeltiden.

Lödöse var under medeltiden Västsveriges enda hamnstad och en viktig handelsplats nationellt som internationellt och brukar beskrivas som Göteborgs medeltida föregångare.

Verksamheten drivs enligt samverkansavtal med Lilla Edets kommun. Museets publika verksamhet sker i bred samverkan med olika föreningar och organisationer. Sedan 2012 finns också kommunens filialbibliotek i lokalerna.

ArbetsuppgifterVi söker dig som är intresserad av att vara med och leda och utveckla Lödöse museum till ett attraktivt besöksmål.

Som enhetschef har du ansvar för ledning och utveckling av enhetens verksamhet, ekonomi och personal samt ansvarar för arbetsmiljön. Du är direkt underställd områdeschefen för verksamhetsområde Publik och ingår ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med bred erfarenhet av publikt arbete och ett engagemang för hur samhällsfrågor kan belysas ur ett historiskt perspektiv.

Du har erfarenhet av att leda personal och verksamhet, ekonomi samt erfarenhet av besöksmålsutveckling. Du har en relevant akademisk utbildning. Yrkeserfarenhet av och utbildning inom arkeologi/historisk arkeologi är meriterande.

Som person skall du ha god ledarförmåga med en förmåga att engagera, entusiasmera och skapa delaktighet kring verksamhetens mål och utveckling. Du skall ha initiativförmåga, kunna fatta beslut och vara resultatinriktad. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖvrigtPlaceringsort är Lödöse men arbetet innefattar resor inom hela Västra Götalandsregionen.

 

 

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland. Läs om våra gemensamma värderingar och Personalvision 2021 på http://www.vgregion.se/PV2021

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal

Museichef/MuseidirektörVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
100 %. Tillträde: Enligt överenskommelse
tillsvidareanställning
Lön:
Månadslön

Arbetsplats

Arbetsplats:
Västarvet, Publik, Lödöse museum

Ansökan

Referens:
2014/4661
Webbplats:
http://vgregion.mynetworkglobal.com/what:login/jobID:45638/where:1/
Sista ansökningsdag:
2015-01-11


Senaste inkomna jobb