Notera att sista ansökningsdagen har passerat i denna jobbannons!

Enhetschef till Djuröhemmet

Om tjänsten

Djuröhemmet är ett särskilt boende för äldre med 41 lägenheter, beläget på natursköna Djurö, ca 22 kilometer från Gustavsberg. Djuröhemmet har drygt ett 40-tal medarbetare fördelade på tre enheter. Varje enhet har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som dessutom är närmaste arbetsledare för enhetens personal. Djuröhemmet har ett kök/restaurang, ?Kajutan?, som ingår i verksamheten. Tre dagar i veckan bedrivs öppen dagverksamhet på Djuröhemmet.

Personer över 65 år med ett omfattande vård- och omsorgsbehov erbjuds ett säkert och tryggt boende på Djuröhemmet. De ges möjlighet att bibehålla sina fysiska och psykiska funktioner så långt möjligt. Verksamheten bygger på respekt för människors självbestämmande och integritet, stärker den enskildes möjligheter till självständighet, skapar trygghet samt erbjuder frihet för den enskildes personliga behov och önskemål samt ger möjlighet till en värdig ålderdom.

På Djuröhemmet finns en medvetenhet om miljöns betydelse för de boendes välbefinnande och tavlor, väggmålningar m.m. med skärgårdsmotiv bidrar till en trivsam atmosfär. Varma sommardagar kan boende och personal ta korta dagsturer med Djuröhemmets egna lilla snurra som ligger förtöjd vid Djuröfladens brygga.

Rollen som enhetschef innebär att du ska leda, planera och utveckla verksamheten mot uppställda politiska mål och i enlighet med gällande lagstiftning samt enligt kommunens mål, policydokument, riktlinjer och rutiner. I arbetet ingår bl.a. ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljöfrågor.

Värmdö kommun står för ett tydligt ledarskap som gör det möjligt för dina medarbetare att utföra sitt arbete och själva ta ansvar för sin personliga utveckling och kompetens. Det innebär att ledarskap är din viktigaste arbetsuppgift.

Som stöd i ditt arbete erbjuder vi bland annat Värmdö kommuns Ledarakademi som är ett utvecklingsprogram speciellt framtaget för dig som chef och ledare i Värmdö kommun.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom vård- och omsorg, social omsorg eller liknande. Vidare ska du ha god kunskap och erfarenhet av äldreomsorg, erfarenhet från ledande befattning inom vård och omsorg, gärna inom en politiskt styrd organisation, goda ledaregenskaper och förmåga att tillvarata medarbetarnas kompetens och idéer samt ha förmåga att samarbeta, leda och utveckla verksamheten utifrån uppställda mål och ekonomiska ramar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att kommunikation och ledarskap är nyckelkompetenser. Som person är du noggrann, självständig och handlingskraftig och ser möjligheter snarare än hinder. Du är resultatinriktad och har god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsplanering och uppföljningsarbete, kan förena en god kommunikativ förmåga med mål- och resultatfokus samt har en välutvecklad förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

I Värmdö kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Enhetschef inom vård och omsorgVillkor

Varaktighet och arbetstid:
Tillsvidare, Heltid
Arbetstidvaraktighet:
Tillträde i september 2013.

Arbetsplats

Arbetsplats:
Värmdö Kommun
Hemsida:
http://www.varmdo.se/jobb

Ansökan

Referens:
PVÄB03:2013:1
Sista ansökningsdag:
2013-04-04
Övrigt:
Sök tjänsten via www.varmdo.se/jobb


Senaste inkomna jobb